De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen.
Volledig scherm
De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen. © Mozkito

N-VA Halle voorstander van brug voor alle verkeer op Drasop

De Halse oppositiepartij N-VA is het niet eens met het schepencollege over de toekomst voor de afgesloten brug op Drasop in Buizingen. 

 1. Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restauratie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restaura­tie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”

  De Villa Servais in Halle schittert binnen enkele jaren opnieuw zoals 170 jaar geleden. Geert De Poorter nam ons vorige week mee voor een exclusieve blik achter de schermen van de restauratie van ‘het mooiste monument van Halle’. De werken aan de riante woonst van cellist Adrien François Servais startten uiteindelijk na 3,5 jaar voorbereiding. “We blijven trouw aan het origineel”, vertelt Geert. “Zelfs de goten worden waarheidsgetrouwe replica’s dankzij foto’s uit 1907.” Geniet mee van een rondleiding die begon met een prachtig uitzicht over het centrum.
 1. AZ Sint-Maria verstrengt bezoekregeling: patiënten krijgen pas bezoek na 5 dagen hospitalisatie
  Halle

  AZ Sint-Ma­ria verstrengt bezoekrege­ling: patiënten krijgen pas bezoek na 5 dagen hospitali­sa­tie

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria verstrengt de bezoekregeling. Vanaf maandag 2 november wordt er enkel nog bezoek toegelaten bij patiënten die langer dan vijf dagen gehospitaliseerd zijn. Tijdens de bezoekuren mogen ze dan één vaste bezoeker ontvangen. De voorbije maanden werden de bezoekuren al beperkt. Bezoekers zijn welkom op weekdagen tussen 18 uur en 20 uur en op weekend- en feestdagen tussen 14 uur en 16 uur.
 2. Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijkste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilderwerk voor de boeg”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Nieuwe Zuidbrug gemonteerd op belangrijk­ste werf in Halle: “Nu nog maanden las- en schilder­werk voor de boeg”

  De Zuidbrug ligt eindelijk in Halle. Eind vorige week werden de indrukwekkende bogen op het brugdek gemonteerd. Maar het gevaarte van bijna duizend ton zal nog niet meteen over het Kanaal Brussel-Charleroi gelegd worden. “Het las- en schilderwerk neemt nog maanden in beslag”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts van De Vlaamse Waterweg die een stand van zaken geeft op de belangrijkste werf in de stad.
 3. De coronacijfers in Halle van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Halle van dinsdag 20 oktober

  In Halle zijn er op één dag 33 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 333 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Halle komt dat getal nu op 829 te liggen. Halle heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen