Op de Edingensesteenweg in Halle raakte woensdagochtend omstreeks 8.20 uur een motorrijder gewond bij een aanrijding met een personenwagen.
Volledig scherm
Op de Edingensesteenweg in Halle raakte woensdagochtend omstreeks 8.20 uur een motorrijder gewond bij een aanrijding met een personenwagen. © rv

Motorrijder gewond na aanrijding op Edingensesteenweg

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Seniorenprins Victor Segers overleden
  Halle

  Senioren­prins Victor Segers overleden

  De Halse carnavalsgemeenschap rouwt om het overlijden van Victor Segers. Hij vormde in 2003 samen met zijn vrouw Marie-Thérèse het Seniorenprinsenpaar van Halle en had er dan al een decennialange carrière in het Halse carnaval op zitten. Het koppel was onder andere lid van de Zavelkoppen, één van de groepen die Halle in de jaren zeventig en tachtig op de carnavalskaart zetten. De carnavalsmicrobe werd doorgegeven aan de kinderen. Zo werd dochter Patricia hofdame in 1985 en in 1993 werd zoon Yves Prins Carnaval, toen die net zijn grote doorbraak als frontzanger van de groep Toast beleefde. Victor en Marie-Thérèse bleven ook na hun aanstelling actief in de Orde van Senioren. Victor overleed 85-jarige leeftijd na een slepende ziekte op zaterdag 4 februari. Er wordt afscheid genomen van hem op maandag 13 februari om 11 uur tijdens een viering in het crematorium Siesegem aan de Merestraat 169 in Aalst.
 1. Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel
  Halle

  Harmonie en fanfare serveerden filmmuziek in 't Vondel

  De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle stonden voor de tweede keer samen op het podium. Deze keer vulden ze CC’t Vondel met een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Ratatouille, Tarzan en andere helden waren van de partij. Blikvangers in het tweede deel waren Guardians of the Galaxy, fragmenten uit de musical Daens van Dirk Brossé en Atlas van Coldplay. De Pirates of the Caribbean zorgden voor een stevige afsluiter. Voor de gelegenheid stond het vijftigkoppige orkest onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Beide verenigingen zijn binnenkort opnieuw te horen tijdens de aperitiefconcerten op de Grote Markt van Halle: de fanfare op zondag 14 mei om 11 uur en de harmonie op zaterdag 27 mei om 19 uur. Wie graag wil meespelen, kan contact nemen via info@khhalle.be en sintmartinusfanfare@hotmail.com.