Henri Decoster sluit definitief de deuren van kledingzaak Decotex op de Sint-Rochusstraat in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Decoster sluit definitief de deuren van kledingzaak Decotex op de Sint-Rochusstraat in Halle. © Bart Kerckhoven

Met Decotex verdwijnt een stukje Halse winkelgeschiedenis uit het straatbeeld: “Kwaliteit mag je niet verkopen op kartonnen dozen”

HalleKledingzaak Decotex sluit definitief de deuren. Uitbater Henri Decoster (71) zet een punt achter een eeuw Halse winkelgeschiedenis. Henri hielp als kleuter al mee in de winkel en bleef al die jaren trouw aan het concept van de familiezaak. “Klanten wisten wat ze mochten verwachten”, blikt Henri terug. “Kwaliteit aan een betaalbare prijs.”

  1. Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajotten­land eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

    De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.