Op Brussels Airport controleert de politie of iedereen de nodige documenten invult. De politie in de Zennevallei controleert dan weer of je thuisblijft tijdens een verplichte quarantaine.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Brussels Airport controleert de politie of iedereen de nodige documenten invult. De politie in de Zennevallei controleert dan weer of je thuisblijft tijdens een verplichte quarantaine. © Photo News

Meer dan vierhonderd inwoners moesten al in verplichte quarantaine. Hen controleren blijkt onbegonnen werk. “Toch kiezen we voor de strenge aanpak”

ZennevalleiMeer dan vierhonderd inwoners van de Zennevallei moesten al verplicht in quarantaine nadat ze terugkeerden van hun reis. Hoeveel dat ook  echt deden is onduidelijk.  Hoe gaat de politie dan te werk? En werden er al mensen beboet? “In de praktijk is het onmogelijk om iedereen te controleren”, zegt burgemeester Marc Snoeck (sp.a). “We kiezen wel voor de strenge aanpak.”

 1. Parlementslid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Denderfonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”
  Vlaamse Rand
  1

  Parlements­lid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Dender­fonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”

  Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a) roept de Vlaamse regering op om meer geld vrij te maken voor gemeenten die niet kunnen rekenen op het Rand- of Denderfonds. Ze doet dat nadat een studie van de Vrije Universiteit Brussel aantoont dat bepaalde gemeenten wel degelijk met dezelfde grootstedelijke uitdagingen als de vastgelegde Rand- en Dendergemeenten kampen. “Onbegrijpelijk dat deze gemeenten vanuit Vlaanderen niet op dezelfde steun als hun buurgemeenten kunnen rekenen”, zegt Segers. “We zouden de definitie van de Vlaamse Rand ook beter loslaten.”
 1. PVDA voert actie tegen het nieuwe Halse parkeerbeleid
  Halle
  2

  PVDA voert actie tegen het nieuwe Halse parkeerbe­leid

  PVDA Halle heeft zaterdag in het stadscentrum actie gevoerd tegen het nieuwe parkeerbeleid van de stad. De militanten gebruikten standbeelden en voorzagen die van protestborden. “Op die borden schreven we hoeveel het parkeerbeleid zal kosten voor bepaalde mensen”, luidt het. “Vooral mensen die in Halle komen werken, wie zich parkeert aan het station om de trein te nemen en thuiszorgverstrekkers zijn de dupe. We vragen een oplossing voor deze mensen.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw