Sinds januari is er een nieuw parkeerbeleid ingevoerd in Halle.
Volledig scherm
Sinds januari is er een nieuw parkeerbeleid ingevoerd in Halle. © Bart Kerckhoven

Meer dan 10.000 parkeerboetes uitgeschreven en 200.000 euro geïnd aan parkeerautomaten: Oppositiepartij maakt cijfers bekend na zes maanden nieuw parkeerbeleid

HalleDe eerste zes maanden van het nieuwe parkeerbeleid in Halle werd er 542.000 euro aan abonnementen, tickets en boetes ontvangen door het parkeerbedrijf OPC. Dat maakt de Halse oppositiepartij N-VA bekend die de cijfers opvroeg.

 1. Mussenberg in Lembeek wordt gedeeltelijk eenrichting
  Lembeek

  Mussenberg in Lembeek wordt gedeelte­lijk eenrich­ting

  Een deel van de Mussenberg in Lembeek wordt vanaf maandag 18 oktober ingericht als eenrichtingsstraat. Tussen de zijtak naar het Lembeekbos en het kerkhof van Klabbeek zal je in deze straat met de wagen dan enkel nog richting Tubize kunnen rijden. “De Mussenberg in Lembeek is een smalle weg”, laat het stadsbestuur weten. “Hierdoor is hij niet overal geschikt voor tweerichtingsverkeer. Om de verkeerssituatie veiliger te maken zal de straat gedeeltelijk worden ingericht als eenrichtingsstraat. Bovendien wordt op deze manier ook een rem gezet op het sluipverkeer dat vooral tijdens de ochtendspits vanuit Tubize in de richting van Halle rijdt.”
 2. Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeurtjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze
  Halle

  Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeur­tjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze

  In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend voor de vijftiende keer de Dag van de Oude Geuze plaats. Daarvoor werkt de winkel samen met bierproeversvereniging De Lambikstoempers. “Wij schenken enkel de echte lambiekbieren”, zegt voorzitter Wanne Madalijns van De Lambikstoempers. “Namelijk deze waar nog 100 procent lambiek wordt gebruikt om oude geuze en kriek te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei.”