Matrassen kan je voortaan gratis afvoeren naar het containerpark. Vanaf juli worden ze zelfs gerecycleerd.
Volledig scherm
Matrassen kan je voortaan gratis afvoeren naar het containerpark. Vanaf juli worden ze zelfs gerecycleerd. © Kristof Pieters

Matrassen kan je voortaan gratis afvoeren naar recyclagepark

HalleEen afgedankte matras kan je vanaf nu gratis afleveren op het recyclagepark in Halle. Tot nu toe moest je een matras dumpen bij het grof vuil. 

 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Gratis parking en nieuw reglement maakt autodelen in Halle aantrekkelijker: “Tijd om de mensen de weg naar dit alternatief te tonen”
  Halle

  Gratis parking en nieuw reglement maakt autodelen in Halle aantrekke­lij­ker: “Tijd om de mensen de weg naar dit alterna­tief te tonen”

  Het stadsbestuur van Halle wil het autodelen promoten en trekt daarvoor alle registers open. Wie rondrijdt in een deelwagen mag gratis parkeren en met een nieuw reglement hoopt de stad meer initiatieven aan te trekken. In heel Halle zijn meer dan twintigduizend wagens ingeschreven. Amper achttien auto’s staan geregistreerd als deelwagen.
 3. 5 jaar cel gevorderd voor man (54) die jarenlang buurjongen misbruikt: “Ik gedroeg me als een roofdier”
  Halle

  5 jaar cel gevorderd voor man (54) die jarenlang buurjongen misbruikt: “Ik gedroeg me als een roofdier”

  Een 54-jarige man uit Halle riskeert 5 jaar cel voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn buurjongen. Het misbruik begon toen de jongen 9 jaar oud was en zette zich voort tot hij in het derde middelbaar zat. Bovendien maakte de man met verborgen camera’s beelden van de jongen en diens vrienden en had hij een gigantische collectie kinderporno verzameld. Een gerechtspsycholoog omschreef hem als een kernpedofiel.
 1. Parlementslid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Denderfonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”
  Vlaamse Rand
  1

  Parlements­lid Katia Segers (sp.a) vraagt meer steun voor gemeenten die naast Rand- en Dender­fonds grijpen: “Ook zij voelen elke dag de invloed van Brussel”

  Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a) roept de Vlaamse regering op om meer geld vrij te maken voor gemeenten die niet kunnen rekenen op het Rand- of Denderfonds. Ze doet dat nadat een studie van de Vrije Universiteit Brussel aantoont dat bepaalde gemeenten wel degelijk met dezelfde grootstedelijke uitdagingen als de vastgelegde Rand- en Dendergemeenten kampen. “Onbegrijpelijk dat deze gemeenten vanuit Vlaanderen niet op dezelfde steun als hun buurgemeenten kunnen rekenen”, zegt Segers. “We zouden de definitie van de Vlaamse Rand ook beter loslaten.”
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch