Mathias Vergels, Aalst
Volledig scherm
Mathias Vergels, Aalst © Dieter Bacquaert

Mathias Vergels helpt je bij deze handelaars in Halle tijdens het Weekend van de Klant graag verder

HalleMathias Vergels verwent begin oktober de klanten van de Halse handelaars tijdens het Weekend van de Klant.

 1. Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”
  Play
  Ruisbroek

  Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”

  Op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek zijn de fietsers op de Sasbrug hun pas verworven voorrang alweer kwijt. Het gemeentebestuur vond het te gevaarlijk. Oppositiepartij Groen en ook de Fietsersbond betreuren de beslissing, maar burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw verdedigt de keuze. “Politici wordt vaak verweten dat ze pas ingrijpen na een zwaar ongeval", zegt Desmeth. “Maar wij wachten dus niet tot er een ongeluk gebeurt.”
 2. Ring TV-nieuwsanker en verzekeraar lopen marathon voor revalidatieziekenhuis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speelplaats”
  Beersel

  Ring TV-nieuwsan­ker en verzeke­raar lopen marathon voor revalida­tie­zie­ken­huis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speel­plaats”

  Ring TV-gezicht Kris Vander Gracht (44) en verzekeraar Sven Van Wonthergem (39) uit Beersel lopen zondag de marathon van Amsterdam voor het goede doel. Ze zamelen geld in voor de nieuwe speelplaats van de kinderen in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. “We zijn allebei vader en dan ligt zo’n project je natuurlijk nauw aan het hart.”
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober
  Lembeek

  Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober

  Ook de jaarmarkt in Lembeek kan opnieuw plaatsvinden na een gedwongen coronapauze. Nu zondag 17 oktober organiseert de vereniging Lembeek Leeft! een nieuwe editie. In het kasteelpark van Lembeek zijn er prijskampen voor trekpaarden, zadelpaarden, pony’s, ezels, schapen, geiten en neerhofdieren. In het centrum van Lembeek gaat de feestmarkt door. Naast de drank- en eetstanden van vooral plaatselijke verenigingen zijn er marktkramers met onder andere kleding, modeaccessoires, geschenkartikelen, Streekproducten, snoep, fruit en andere zaken. Op het Stevens Dewaelplein zend Stadsradio Halle zijn verzoeklijn live uit en wordt er verder voor animatie gezorgd. Ook de kermis is van de partij.