Dankzij het snelle ingrijpen door Joyce en haar stiefpapa Fabrice kon een overslag naar de aanpalende woningen worden vermeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij het snelle ingrijpen door Joyce en haar stiefpapa Fabrice kon een overslag naar de aanpalende woningen worden vermeden. © Tom Vierendeels

Man steekt ‘s nachts eigen woning in brand: “Hij wilde zo hulp vragen voor zijn mentale problemen”

HalleEen woning in de Korte Vest is sinds woensdagnacht onbewoonbaar na een hevige brand. De eerste verdieping brandde volledig uit terwijl er ook schade is op de zolderverdieping en aan het dak. Het waren buren die de brand ontdekten. De bewoner zelf was op dat moment niet aanwezig. Hij belde later die nacht wel zelf de hulpdiensten om mee te geven dat hij het vuur zelf had aangestoken. Hij verscheen donderdag voor de onderzoeksrechter.

1 reactie

 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Niet vlug (ver)oordelen, aub. Heeft men er nog niet aan gedacht dat deze man misschien een medisch probleem heeft? Mogelijk kan een consultatie bij aan neuroloog of slaapcoach wonderen doen.
 1. Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw
  Halle

  Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw

  Begin vorige week namen heel wat Hallenaren een scherpe geur waar. Op verschillende tijdstippen gespreid over maandag en dinsdag meldden inwoners van de verschillende deelgemeenten dat ze een vieze geur roken. Sommigen hadden het over een chemische geur, anderen spraken over de geur van mest. Daardoor ontstond ongerustheid maar ondanks het feit dat er op sociale media druk gespeculeerd werd, waren de hulpdiensten niet eens op de hoogte. “We hebben één oproep gekregen dinsdagnamiddag omstreeks 13.30 uur uit de Zavelstraat in Essenbeek”, laat woordvoerder Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West weten. “Onze ploegen voerden ter plaatse metingen uit maar konden niets vast stellen. Wellicht was de geurhinder afkomstig van de landbouw aangezien heel wat landbouwers die dagen mest uitrijden. Als iemand iets verdachts ruikt belt hij of zij best 112.”, klinkt het nog.