Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ShutterStock

Man onder invloed knalt op voorligger na woordenwisseling met partner op barbecue

HalleEen 68-jarige man veroorzaakte een ongeval in Lembeek nadat hij op een barbecue het met zijn eigen partner aan de stok kreeg.

 1. Museum Den Ast mikt tijdens krokusvakantie op jongste bezoekers
  Halle

  Museum Den Ast mikt tijdens krokusva­kan­tie op jongste bezoekers

  Het museum den Ast tijdens de hele krokusvakantie open en mikt tijdens die week ook op de allerjongste bezoekers met een heel programma op hun maat. Het museum wordt drie dagen lang een paradijs voor baby’s, peuters of kleuters. Je kan gratis het Museum XS ontdekken en onderweg halt houden bij sfeervolle zithoekjes die bezaaid zijn met verhalen over dieren, een plek waar dierenknuffels te vertroetelen zijn, verkleedpartijtje spelen met een gorillakostuum of ludieke beestenmaskers maken. Er zijn ook workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen maar daarvoor moet wel ingeschreven worden. Alle info op www.denasthalle.be.
 2. Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen
  Vlezenbeek

  Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen

  De Verenigde Handelaars van Vlezenbeek (VHV) konden voor het eerst in twee jaar opnieuw een Winterhappening organiseren. De Winterhappening is een jaarlijkse activiteit in december die baadt in sfeer en gezelligheid. Het Gemeenteplein wordt hierbij omgetoverd tot het gezelligste plein van het land, waar er heerlijk kan gegeten worden, gedronken en gedanst. De Blaaskapel De Ware Eendracht, Remember en Vocal Entertainment zorgden voor de muzikale omkadering. De opbrengst van de Winterhappening gaat zoals steeds integraal naar het goede doel. Drie lokale Leeuwse goede doelen kunnen rekenen op steun: revalidatieziekenhuis Inkendaal, vzw (T)rots en vzw ’t Snoezelhof. Uiteindelijk kon er 3.000 euro verdeeld worden. “Onze lokale goede doelen zetten zich elke dag in voor zij die het wat moeilijker hebben”, zegt voorzitter Wilfried Van Overstraeten van de VHV. “Als VHV zijn we blij dat we samen met de steun van vele Vlezenbekenaren voor hen mee het verschil kunnen maken met deze gift.”
 3. Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma
  Sint-Pieters-Leeuw

  Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma

  Kunstenares Rita Cornelis kreeg in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw officieel het Vic Feytons Erediploma overhanidigd. Als aquarelliste kreeg ze de voorbije jaren nationale en recent ook internationale erkenning. In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het vijfentwintigste European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars. Het Vic Feytons Erediploma dat wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.