De mannen van café Vontjesboer, die het evenement organiseren.
Volledig scherm
De mannen van café Vontjesboer, die het evenement organiseren. © Amber Gys

Lopen, fietsen en kajakken op de Vaart tijdens eerste Ru-Bi-Jak van café Vontjesboer: “Je hoeft écht geen topsporter te zijn”

HalleOoit al eens willen kajakken op de Vaart van Halle? Dat is dit misschien jouw kans. Café Vontjesboer organiseert op 11 september voor het eerst een Ru-Bi-Jak (Running, biking en kayaking). In duo zal je afwisselend moeten lopen en fietsen, gevolgd door een tocht op de Vaart. Wie het eerst over de finish kajakt, mag zich kronen tot winnaar. “Maar enkel de eerste 20 duo’s die zich inschrijven, kunnen deelnemen”, klinkt het.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Brand bij pluimveekwekerij aan rand Hallerbos
  Halle

  Brand bij pluimveek­we­ke­rij aan rand Hallerbos

  Er is vanavond brand uitgebroken op een pluimveebedrijf in Halle. Het vuur bij kwekerij Wyverkens aan de rand van het Hallerbos werd opgemerkt omstreeks 18.45 uur. Toen de brandweer aankwam stond al een vrachtwagen en deel van de schuur in brand. Ploegen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West zijn momenteel de bluswerken aan het uitvoeren. Wellicht onstond de brand na een kortsluiting. Het is onduidelijk of er dieren in de brand gebleven zijn. Menselijke slachtoffers zijn er voorlopig niet.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.