Lieve Blancquaert (centraal) zette Hallenaren zoals Brecht (rechts) op de foto voor de reeks Allemaal Hallenaren.
Volledig scherm
Lieve Blancquaert (centraal) zette Hallenaren zoals Brecht (rechts) op de foto voor de reeks Allemaal Hallenaren. © Amber Gys/rv/Lieve Blancquaert

Lieve Blancquaert portretteerde inwoners voor ‘Allemaal Hallenaren’: “Dit project heeft me echt ontroerd”

HalleVan de 19-jarige Brecht uit Essenbeek over de 38-jarige Prabhu uit Halle naar de 72-jarige André uit Lembeek… Je kan hen en nog veel meer Hallenaren de komende weken in het straatbeeld zien dankzij fotografe en journaliste Lieve Blancquaert.

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Nieuwe inwoners krijgen bon voor gratis lidmaatschap bibliotheek Halle
  Halle

  Nieuwe inwoners krijgen bon voor gratis lidmaat­schap biblio­theek Halle

  Nieuwe inwoners van de stad Halle vinden in hun onthaalmap voortaan ook een bon voor een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek. De bibliotheekbon is bestemd voor één gezinslid en geldig gedurende één jaar. Zo wil de stad nieuwkomers aanmoedigen om de bibliotheek te ontdekken en deel te nemen aan het vrijetijdsleven. “Dankzij de bibliotheekbon ontdekken families die nieuw zijn in onze stad het uitgebreide aanbod van boeken, dvd’s en spelletjes in onze bib”, laat het stadsbestuur weten. “Uiteraard kunnen ze ook gebruik maken van het digitale aanbod met onlinecursussen, e-boeken en het digitale krantenarchief. In de bib zijn ook computers, een scanner en een kopieermachine ter beschikking. Bovendien zorgt de gratis kennismaking ervoor dat gezinnen makkelijk de weg vinden naar evenementen van de bibliotheek.”
 1. Stad Halle zet Fair Trade in de kijker
  Halle

  Stad Halle zet Fair Trade in de kijker

  Al 10 jaar lang is de stad Halle een FairTradeGemeente. Op 8 mei is het de internationale Dag van de Fair Trade, en net daarom hangt de stad het FairTradeGemeente-bord op aan de ingang van het stadhuis. Zo kunnen alle bezoekers duidelijk zien dat er in de stad aan eerlijke handel gedaan wordt. Dankzij een samenwerking met de sociale dienst van het OCMW zullen ook mensen die het financieel moeilijk hebben de kans krijgen om te proeven van producten die voortkomen uit eerlijke handel. In de maand mei worden er namelijk Fairtradeproducten toevoegen aan de voedselpakketten van zo’n 120 gezinnen. Bij een 60-tal gezinnen die hun inkopen doen bij de sociale kruidenier van buurthuis Ommekaar, geldt hetzelfde principe.
 2. Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!
  PREMIUM
  Wemmel, asse, pepingen, Roosdaal, Vilvoorde, Overijse, Grimbergen, steenokkerzeel, zaventem, Dilbeek, halle

  Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!

  Op zondag 9 mei vieren we Moederdag. Zeker in coronatijden is het belangrijk om je mama eens goed in de watten te leggen. Heel wat lokale handelaars leveren hun producten aan huis en kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Wij lijsten voor jou de 10 leukste lokale cadeautips op. Zo kan je jouw moeder in de bloemetjes zetten, haar een rustmoment gunnen of van lekkers voorzien! Voor elke mama wat wils.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan