Wijkagent Luc Paridaens tijdens zijn laatste Sint-Veroonmars in Lembeek. Hij speldde die Paasmaandag voor de gelegenheid al zijn medailles op.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijkagent Luc Paridaens tijdens zijn laatste Sint-Veroonmars in Lembeek. Hij speldde die Paasmaandag voor de gelegenheid al zijn medailles op. © Bart Kerckhoven

LEVENSVERHAAL. Afscheid van oud-wijkagent Luc Paridaens (63) kwam te vroeg: “Dankzij zijn fichebak wist hij alles over iedereen”

HalleIn Halle wordt gerouwd om het plotse overlijden van wijkagent Luc Paridaens (63). De ‘champetter’ was jarenlang een vertrouwd gezicht in Essenbeek en Lembeek en de Sint-Veroonmars had een speciaal plekje in zijn hart. Politiemensen, paassoldaten en wijkbewoners halen herinneringen op aan de ‘generoel’ van de wijkinspecteurs. “Onze champetter had zo’n warm hart. We missen hem nu al”, klinkt het.

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Vier projecten in de running voor Burgerbudget Klimaatprojecten
  Beersel

  Vier projecten in de running voor Burgerbud­get Klimaatpro­jec­ten

  Via de oproep ‘Burgerbudget voor Klimaatprojecten’ ontving de gemeente Beersel van verschillende burgers en verenigingen creatieve projectvoorstellen. “Na de beoordeling door een onafhankelijke externe jury gaan vier projectvoorstellen door naar de laatste fase”, laat de gemeente weten. “Dat is een stemronde waarbij inwoners mogen stemmen op hun favoriete projecten en mee beslissen welke projecten financiële ondersteuning krijgen. De stem van de Beerselaars telt voor 50 procent mee in de eindbeoordeling. De vier klimaatprojecten waar je op kan stemmen zijn het project ‘Moesjtuin’ van de vzw Met Vriendelijke Groenten, het project ‘Plant een bank, wees een bron’ van de feitelijke vereniging Plant een Bank, het project ‘Bomen voor Beersel’ van Natuurpunt Beersel en het project ‘BosAardBlij’s zaailingen buiten de perken’ van de vzw BosAardBlij. Stemmen kan al vanaf 14 jaar via het online stemformulier op www.beersel.be/burgerbudget en dat tot en met 31 december.