Lembeek nam afscheid van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lembeek nam afscheid van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen. © Bart Kerckhoven

Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergetelijke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”

LembeekLembeek heeft afscheid genomen van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen. Zijn allerlaatste ronde werd er eentje om nooit te vergeten. De straten waren versierd met ballonnen en hij werd overladen met geschenkjes. De leerlingen van basisschool De Klim-Op vormden zelfs een erehaag. “Tot de laatste dag heb ik mijn job graag gedaan", vertelt een geëmotioneerde Francis.

 1. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
  PREMIUM
  Roosdaal

  ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

  Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.
 2. Zelfs Sinterklaas ontsnapt niet aan PCR-test: in het spoor van de goedheiligman tijdens zijn intrede in Halle
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Zelfs Sinter­klaas ontsnapt niet aan PCR-test: in het spoor van de goedheilig­man tijdens zijn intrede in Halle

  Sinterklaas maakte zaterdag zijn intrede in Halle. Het evenement vond, een dag na het Overlegcomité, onder strenge veiligheidsmaatregelen plaats. Zo moest de sint een PCR-test ondergaan en konden de kinderen dit keer niet op schoot bij de goedheiligman. De pieten zorgden ervoor dat iedereen op een veilige afstand bleef. Wij haalden ons Covid Safe Ticket boven en pikten in op het Oudstrijdersplein.