Leerlingen GO Technisch Atheneum Halle waren gestrand in Perpignan op terugweg van schooltrip in Barcelona.
Volledig scherm
Leerlingen GO Technisch Atheneum Halle waren gestrand in Perpignan op terugweg van schooltrip in Barcelona. © rv

Leerlingen en leerkrachten GO Technisch Atheneum aangekomen in Halle na tumultueuze terugreis

 1. Werken voor vernieuwd Albertpark nu echt van start gegaan
  Halle

  Werken voor vernieuwd Albertpark nu echt van start gegaan

  De werken voor een vernieuwd Albertpark zijn nu echt gestart. Het hele park is afgezet met hekken en de oude paden zijn zelfs al gedeeltelijk weg gegraven. Pas wanneer alles opnieuw ingericht is zal het park opnieuw toegankelijk zijn. In de loop van deze zomer zal wel alles al klaar zijn. Het is meteen een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het park dat 125 jaar bestaat. Eerder werden al zieke en dode bomen verwijderd en werden 42 nieuwe bomen aangeplant. Eind dit jaar zal ook aan de kant van de Parklaan alles wat fleuriger ogen want daar zullen dan nog kleurrijke vaste plantenborders aangeplant worden.
 2. Jaarlijkse subsidie voor moskee zet kwaad bloed bij oppositie: “Elk jaar overschot op de rekening en toch blijft de stad maar geld geven”
  PREMIUM
  Halle

  Jaarlijkse subsidie voor moskee zet kwaad bloed bij oppositie: “Elk jaar overschot op de rekening en toch blijft de stad maar geld geven”

  Een jaarlijkse subsidie van de stad Halle aan de Moskee Arrahman doet heel wat politiek stof opwaaien. Want de organisatie is financieel kerngezond en heeft dat geld volgens de oppositie helemaal niet nodig. “De moskee stapelt de overschotten op terwijl de stad blijft subsidiëren”, zegt gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA). Volgens het schepencollege is daar een goede reden voor.