De lagere school van het Heilig Hart&College op de campus langs de Parklaan schakelt tot eind deze week over op afstandsonderwijs.
Volledig scherm
De lagere school van het Heilig Hart&College op de campus langs de Parklaan schakelt tot eind deze week over op afstandsonderwijs. © Google Maps

Lagere school Heilig Hart&College schakelt over naar afstandsonderwijs nadat besmettelijkere variant van coronavirus opduikt

HalleDe lagere school van het Heilig Hart&College op de campus langs de Parklaan schakelt tot eind deze week over op afstandsonderwijs. Enkele leerlingen testten positief op een besmettelijkere variant van het coronavirus. Het gaat wellicht om de Britse variant.

 1. Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speelplaats te verfraaien
  Buizingen

  Geen eetfestijn door corona? GO! Beukenbos verkoopt dan maar pizza’s en lasagnes om speel­plaats te verfraaien

  In de school Beukenbos van het Gemeenschapsonderwijs moeten ze het in coronatijden stellen zonder de inkomsten van eetfestijnen. Maar de leerkrachten blijven creatief en dus organiseerden ze in de plaats een pizza- en lasagneverkoop. “De kinderen zijn dol op pizza en lasagne en gingen dan ook stevig aan de slag met de kans om deze te bestellen”, klinkt het op de school. “Ouders, grootouders, ooms en tantes, … overal werden er kopers gevonden. Onze Beukenbossers zullen deze dagen 841 keer Italiaans eten: 448 pizza’s en 393 lasagnes werden verkocht. Onze leerlingen van het vijfde leerjaar gaven het beste van zichzelf om al die bestellingen in de juiste zak te krijgen. Het was een hele klus die we op een goed uurtje werken en tellen samen klaarden. Met de opbrengst kunnen we dromen van enkele fijne realisaties op onze speelplaats.”
 1. Afscheid van Roger Roobaert (1934-2021): oud-OCMW-voorzitter zette jarenlang Halse politiek op stelten
  PREMIUM
  Halle

  Afscheid van Roger Roobaert (1934-2021): oud-OCMW-voorzitter zette jarenlang Halse politiek op stelten

  Voormalig gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter Roger Roobaert is op 86-jarige leeftijd overleden. Roobaert geselde met zijn partij DVA jarenlang de meerderheid en dreef toenmalig burgemeester Dirk Pieters (CD&V) zelfs zo ver dat die een pint in zijn gezicht kwakte. Enkele maanden later verzoenden de aartsvijanden zich om samen de stad te besturen. Het is maar één van de vele anekdotes die de felbesproken politieke carrière van Roobaert kleurden.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen