De inwoners gaan nog steeds in hun eigen buurt winkelen. Op foto: de Lente Opendeur in de stad begin maart.
Volledig scherm
De inwoners gaan nog steeds in hun eigen buurt winkelen. Op foto: de Lente Opendeur in de stad begin maart. © Bart Kerckhoven

Kwart van Hallenaren voelt zich eenzaam in coronatijden: eerste resultaten van Stadspanel bekend

HalleHallenaren wandelden de voorbije coronamaanden erg veel, en ze keken televisie om tijd te doden. Maar een kwart van de inwoners voelde zich de voorbije maanden ook eenzaam. Het zijn maar een paar van de resultaten die een eerste bevraging van het Stadspanel oplevert.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Inval bij verschillende bedrijven langs de Bergensesteenweg
  Sint-Pieters-Leeuw

  Inval bij verschil­len­de bedrijven langs de Bergense­steen­weg

  Lokale en federale zijn samen met verschillende andere diensten en de brandweer binnengevallen op een bedrijventerrein in Sint-Pieters-Leeuw. Er werd gecontroleerd op onder meer brandveiligheid, illegale tewerkstelling en de sociale wetgeving. Er werden tal van inbreuken vastgesteld, illegalen aangetroffen en onveilige situaties aangetroffen. De verschillende overheden bekijken nu verder water met de site moet gebeuren.