Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Krottenmaandagstoet aanzet tot laatste feestnacht in Halle, juwelier verdubbelde geldprijs ‘gouden krot’

HalleKrottenmaandagstoet. Voor de laatste keer dit jaar trokken de chars de straat op en werden de verkleedkostuums bovengehaald. Een prachtige passage over de Grote Markt gevolgd door de krottenworp. Opvallend: de winnaar krijgt normaal gezien een waardebon van 500 euro bij Juwelier Bosmans, maar dat bedrag werd dit jaar verdubbeld.

0 reacties

 1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
  3

  Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

  De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
  Halle
 2. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
  Glabbeek
 3. T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpuntenfestival tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”
  voetbal challenger pro league

  T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpunten­fes­ti­val tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”

  Door de ruime 0-4-overwinning in de derby tegen U23 Anderlecht kan RWDM twee weken genieten van zijn leidersplaats in de Challenger Pro League. Immers, door de interlandbreak trekt Beveren pas op 31 maart naar Anderlecht en ‘Meulebeik’ op 2 april naar het Kiel om er Beerschot te bekampen. De titelrace woedt onverminderd voort.
 1. Drie maanden cel voor motorrijder die tegen afdraaiende auto botst
  PREMIUM

  Drie maanden cel voor motorrij­der die tegen afdraaien­de auto botst

  In de Halse politierechtbank stonden woensdag in twee afzonderlijke zaken een bromfietser en een motorrijder voor de rechter nadat ze elk betrokken raakten bij een ongeval. Beiden reden ze op de weg toen ze in de flank van een afdraaiende wagen botsten. Maar opvallend genoeg waren de minste straffen voor de autobestuurders: eentje kreeg de volledige opschorting, de andere 160 euro boete. Dit terwijl de motorrijder drie maanden naar de cel moet.
  Halle
 2. Laatste carnavalisten verlieten dinsdagochtend de feestpleinen: politie verhinderde dat jongeren in kanaal sprongen

  Laatste carnavalis­ten verlieten dinsdagoch­tend de feestplei­nen: politie verhinder­de dat jongeren in kanaal sprongen

  Carnaval Halle zit er sinds dinsdagochtend 6 uur op. Tienduizenden mensen zakten de afgelopen dagen af naar de Halse binnenstad om te feesten en te genieten van de prachtige stoeten en de feestjes in de cafés of op de verschillende feestpleinen. De laatste nacht verliep net als zondagnacht rustig, met weinig arrestaties of mensen die medische zorgen nodig hadden. Wel opvallend: er kon verhinderd worden dat enkele jongeren in het kanaal sprongen terwijl ook een bril uit een rioolputje werd gered.
  Halle