Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Koppel lost financiële problemen op door fietsen te stelen: “Zelfs geen dak boven hun hoofd”

HalleEen man die betrokken was bij tientallen fietsdiefstallen riskeert tien maanden cel. Zijn vriendin, die instond voor de verkoop van de fietsen, dreigt tegen een celstraf van zes maanden met uitstel aan te lopen.

 1. Wie elektrische fiets koopt krijgt premie in Drogenbos
  Drogenbos

  Wie elektri­sche fiets koopt krijgt premie in Drogenbos

  Inwoners van Drogenbos krijgen voortaan een premie als ze een elektrische fiets aankopen. Ook de aankoop van een bakfiets of een elektrische bakfiets komt in aanmerking voor een subsidie van maximum 250 euro per gekochte fiets. Een gezin kan de premie één keer per drie jaar aanvragen. In het verleden organiseerde Drogenbos al twee keer een groepsaankoop van elektrische fietsen. Door corona viel die actie vorige keer in het water. Door voor een premie te kiezen hoopt de gemeente alvast nog meer inwoners op de fiets te krijgen. Je moet de premie wel zelf aanvragen. Meer info via de website van de gemeente.
 2. Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisatie is te duur tijdens deze crisis”
  Lembeek

  Geen kerstmarkt in Lembeek dit jaar: “Organisa­tie is te duur tijdens deze crisis”

  De jaarlijkse kerstmarkt op het Claesplein in Lembeek gaat dit jaar niet door. Die vindt normaal plaats het eerste weekend van december. Vorig jaar was er ook al geen kerstmarkt door corona. “In deze tijden is het budgettair erg moeilijk om een mooie kerstmarkt te organiseren”, zegt Filip Schoer die sinds 2017 het evenement organiseert. “Alle kosten zijn gestegen en ik vrees dat we de chalets moeilijk verhuurd krijgen want het is voor iedereen crisis.” Filip zette wel een grote tent om de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK In Qatar op groot scherm uit te kunnen zenden op hetzelfde plein.