Sarah Borremans tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag. Zij zal uiteindelijk de provinciale titel bij de elites dames binnenhalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Borremans tijdens de wedstrijd afgelopen zaterdag. Zij zal uiteindelijk de provinciale titel bij de elites dames binnenhalen. © GEERT TRESIGNIE

Koplopers hebben te grote voorsprong op peloton, politie neemt 50 ‘trage’ rensters uit koers: “Wat een farce, het provinciaal kampioenschap werd onthoofd”

Halle“Nog twee jaar en we vieren onze vijftigste verjaardag. Geen idee of ik dat nu nog wel wil.” Het bestuur van Buizingen Sportief zit in zak en as. Het provinciaal kampioenschap voor dames in Halle werd door de politiezone Zennevallei vroegtijdig stopgezet. Het peloton werd uit koers genomen en de kopgroep van vier legde een ronde minder af. “Voor de ogen van minister Ben Weyts (N-VA), schepen Pieter Busselot (CD&V) en wielerkampioen Albert Van Damme maakten we ons gewoon belachelijk.” Volgens de politie werd de beslissing “uit veiligheidsoverwegingen” genomen.

14 reacties

 • Marjan Frankie

  1 maand geleden
  als er ééntje vlucht pak dan direct alle andere ook uit de koers , voilà opgelost
 • willem merken

  1 maand geleden
  In de toekomst alleen nog koersen op het circuit van Zolder of dat van Francorchamps
 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Wedden dat als het een koers met mannen was geweest ze rustig hadden laten begaan? Maar neen, nu dat het vrouwen waren moesten ze als echte "mannen" eens efkes laten zien en voelen dat wielrennen een mannensport is. Schandalig! We leven niet meer in de middeleeuwen hoor. En 't wordt met de dag erger.
 • theo de laet

  1 maand geleden
  De politie daar was zeker tegen de wielersport. Een koersvervalsing. De parcours was afgesloten, dus auto's moesten daar wegblijven.
 • Jos Boesmans

  1 maand geleden
  Rondes van 11 km? Was dat het WK?