Politierechter Dina Van Laethem kreeg tientallen betrapte chauffeurs voor zich woensdag. Eén iemand liet zich ook betrappen op de snelwegparking in Ruisbroek (links) waar hij zich prompt parkeerde op een plaats voor mensen met een beperking
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Dina Van Laethem kreeg tientallen betrapte chauffeurs voor zich woensdag. Eén iemand liet zich ook betrappen op de snelwegparking in Ruisbroek (links) waar hij zich prompt parkeerde op een plaats voor mensen met een beperking © Tom Vierendeels

Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

HalleRechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Inval bij verschillende bedrijven langs de Bergensesteenweg
  Sint-Pieters-Leeuw

  Inval bij verschil­len­de bedrijven langs de Bergense­steen­weg

  Lokale en federale zijn samen met verschillende andere diensten en de brandweer binnengevallen op een bedrijventerrein in Sint-Pieters-Leeuw. Er werd gecontroleerd op onder meer brandveiligheid, illegale tewerkstelling en de sociale wetgeving. Er werden tal van inbreuken vastgesteld, illegalen aangetroffen en onveilige situaties aangetroffen. De verschillende overheden bekijken nu verder water met de site moet gebeuren.
 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.