Francis Desmet is van alle markten thuis en dat heeft ook te maken met de verschillende jobs die hij deed voor hij naar het GO! technisch atheneum kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Francis Desmet is van alle markten thuis en dat heeft ook te maken met de verschillende jobs die hij deed voor hij naar het GO! technisch atheneum kwam. © Bart Kerckhoven

Klusjesman Cisse (60) met pensioen maar de drummer plant een comeback: “Ik werk hier gewoon te graag”

HalleKlusjesman Francis ‘Cisse’ Desmet (60) gaat na een carrière van dertig jaar op het GO! technisch atheneum in Halle met pensioen. De arbeider vond in 1990 de job van zijn leven op de campus aan de Kluisstraat. “Ik heb nooit stress gekend”, zegt Francis. “Alleen wanneer er verhuisd moest worden, was het even spannend.” De zestiger doet zijn werk zo graag dat hij al een comeback plant. En de leerlingen zullen nog elke dag door hem drummend door de geluidsboxen aangemaand worden om naar de les te gaan.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 3. Halle bouwt extra sociale woningen: “Goed idee, maar waarom open ruimte aansnijden?”
  Halle

  Halle bouwt extra sociale woningen: “Goed idee, maar waarom open ruimte aansnijden?”

  Halle bouwt de komende drie jaar 79 extra sociale huurwoningen. De stad heeft het wettelijk minimum al gehaald. “Maar de wachtlijst is zo groot dat we meer willen doen”, zegt schepen voor Sociaal Woonbeleid Marijke Ceunen (Groen). De oppositie heeft geen probleem met extra sociale woningen. “Maar ik begrijp niet dat er in Lembeek daarvoor nieuwe gronden aangesneden worden”, zegt gemeenteraadslid Rogier Lindemans zich af.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"