De jongeren van de klimaatmars palmden de volledige Grote Markt in.
Volledig scherm
De jongeren van de klimaatmars palmden de volledige Grote Markt in. © Mozkito

Klimaatmars van 1.200 leerlingen trekt door straten van Halle

Dinsdagvoormiddag trokken 1.200 scholieren van de Leerboom, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum door de straten met een klimaatmars. Op de Grote Markt gaven ze een klimaatmemorandum af aan burgemeester Marc Snoeck (sp.a).

2 reacties

 • Bart van Ransbeeck

  3 jaar geleden
  hopelijk planten ze massaal bomen , want in halle zijn massaal bomen uitgeroeid !!!!! ook de immense terrassen aan het zwembad waar zoveel plaats was voor groen zijn een gemiste kans , ik hoop dat groen er iets aan doet , mijn zoon is naar kuala lumpur gaan wonen 'een stad in de bossen ' staat vol bomen !!!!!! belgie kan zijn lelijke architektuur verstoppen met veel groen , ik woon in een beschimmelde sociale woning in halle maar de omgeving staat vol bomen en dat maakt het goed
 • Wolfgang Amede

  3 jaar geleden
  Tja.... ik ben benieuwd
 1. Metalfestival Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmagazijn
  Halle

  Metalfesti­val Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmaga­zijn

  Honderden metalfans konden afgelopen zaterdag opnieuw genieten van een coronaproof evenement. Het oude stadsmagazijn van Halle werd voor de gelegenheid voor het eerst decor voor Skallyfest na een noodgedwongen coronasabbatjaar. Bezoekers moesten bij aankomst hun Covid Safe Ticket klaar houden, waarna ze volop konden starten aan hun avond vol (death) metal en hardcore. Met headliners als Bizkit Park, Off The Cross en Evil Invaders zet Skallyfest zich op de nationale kaart als metalfestival. Het zijn groepen die al op Graspop, Alcatraz en andere podia stonden.
 1. BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwinkel: “Totaalbeleving voor jonge en oudere muziekliefhebbers”
  PREMIUM
  Halle

  BINNEN KIJKEN. Dertig jaar na Doctor Vinyl opent Steven opnieuw platenwin­kel: “Totaalbe­le­ving voor jonge en oudere muzieklief­heb­bers”

  Vinylliefhebbers halen hun hart op in een nieuwe platenwinkel in Halle. My Generation is een conceptstore geworden waar je behalve heel veel muziek ook kleding vindt en een koffietje drinkt met een stukje cake. Uitbater Steven De Cort (54) keert dertig jaar nadat hij het legendarische Doctor Vinyl opende terug naar zijn grootste passie. En wij mochten al eens binnenkijken voor het grote openingsweekend.