De jongeren van de klimaatmars palmden de volledige Grote Markt in.
Volledig scherm
De jongeren van de klimaatmars palmden de volledige Grote Markt in. © Mozkito

Klimaatmars van 1.200 leerlingen trekt door straten van Halle

Dinsdagvoormiddag trokken 1.200 scholieren van de Leerboom, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum door de straten met een klimaatmars. Op de Grote Markt gaven ze een klimaatmemorandum af aan burgemeester Marc Snoeck (sp.a).

2 reacties

 • Bart van Ransbeeck

  3 jaar geleden
  hopelijk planten ze massaal bomen , want in halle zijn massaal bomen uitgeroeid !!!!! ook de immense terrassen aan het zwembad waar zoveel plaats was voor groen zijn een gemiste kans , ik hoop dat groen er iets aan doet , mijn zoon is naar kuala lumpur gaan wonen 'een stad in de bossen ' staat vol bomen !!!!!! belgie kan zijn lelijke architektuur verstoppen met veel groen , ik woon in een beschimmelde sociale woning in halle maar de omgeving staat vol bomen en dat maakt het goed
 • Wolfgang Amede

  3 jaar geleden
  Tja.... ik ben benieuwd
 1. Pakkend afscheid van Roger Vandroogenbroeck (70): “Lembeek is z’n dokter en vriend kwijt, wij onze papa en held”
  PREMIUM
  Lembeek

  Pakkend afscheid van Roger Vandroogen­broeck (70): “Lembeek is z’n dokter en vriend kwijt, wij onze papa en held”

  In Lembeek is vrijdagochtend afscheid genomen van Roger Vandroogenbroeck. De Lembeekse dokter overleed op zeventigjarige leeftijd aan de gevolgen van een coronabesmetting. Zoals verwacht, bleek de Sint-Veroonskerk veel te klein voor de honderden rouwenden waardoor tientallen de afscheidsviering op een groot scherm op het Claesplein volgden. Het werd een emotionele plechtigheid waarbij familie en vrienden het woord namen. “De muziek en vreugde die hij ons gaf, kan niemand ons afpakken, zelfs de dood niet.”
 1. Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”
  PREMIUM
  Halle/Kraainem

  Beklaagde in tranen voor rechter na dodelijk ongeval waarbij voetganger (87) sterft: “Ik vraag me al twee jaar af hoe dit kon gebeuren”

  Een chauffeur die in april 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Kraainem stond maandag in tranen voor de politierechter in Halle. P.J. reed de 87-jarige George Segers aan toen die overstak op het zebrapad. De man reed niet te snel en had niet gedronken. Maar de voetganger zag hij veel te laat opduiken. “Wat u overkwam is de nachtmerrie van elke bestuurder”, sprak rechter Johan Van Laethem.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.