Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Klant stelt zich aan in café: werkstraf van 70 uur

Dworp, HalleEen man uit Halle is veroordeeld tot een werkstraf van 70 uur voor zijn rol bij na een stevige ruzie in het centrum van Dworp.

 1. Staking mailcenter Bpost gaat vierde dag in: “Uren onderhandeld, maar geen akkoord”
  Zennevallei/Pajottenland

  Staking mailcenter Bpost gaat vierde dag in: “Uren onderhan­deld, maar geen akkoord”

  De staking in het mailcenter van Bpost in Huizingen gaat donderdag de vierde dag in. Woensdag werd er een hele dag onderhandeld tussen vakbonden en directie. Daarbij schoof ook de directeur aan op Vlaams niveau, maar ook met zijn inbreng werd er geen akkoord bereikt. De postbodes staken al sinds maandag om de hoge werkdruk aan te klagen. “De stakingsbereidheid blijft groot”, zegt vakbondsafgevaardigde Rudi Arnalsteen. “We hebben tot 17.30 uur woensdag vergaderd en de hele dag stonden er postbodes aan het mailcenter die vroegen om een oplossing. Ik hoop dan ook dat er snel een akkoord is waarover de mensen tevreden zijn.”
 2. Dief rukt halsketting van nek slachtoffer: politie kan dader oppakken aan Arkenvest
  Halle

  Dief rukt halsket­ting van nek slachtof­fer: politie kan dader oppakken aan Arkenvest

  De politie kon donderdag in Halle een man oppakken die net voordien de halsketting van een vrouw gestolen had. Die avond was de vrouw te voet onderweg van het station richting het woonzorgcentrum De Maretak toen ze werd achtervolgd door de jongeman. Plots werd ze vastgegrepen en rukte de dief de halsketting van haar nek. Het slachtoffer belde meteen de politie en verschillende patrouilles kwamen ter plaatse om de buurt uit te kammen. Op basis van de persoonsbeschrijving werd de verdachte dan aan de Arkenvest opgemerkt. De man werd gefouilleerd en bleek de halsketting bij zich te hebben. Hij werd dan ook meteen opgepakt.
 1. Parochianen restaureren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar Notre-Dame: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”
  PREMIUM
  Alsemberg

  Parochia­nen restaure­ren waardevol kunstwerk uit achttiende eeuw mét hint naar No­tre-Da­me: “Per toeval ontdekt en nipt van de ondergang gered”

  Een uniek houten bas-reliëf keert na vier jaar restauratie terug naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Alsemberg. Het kunstwerk stond al jaren te verkommeren, maar vijf jaar geleden ontdekte men dat het een werk was van de belangrijke Brusselse kunstenaar Jacques Bergé. Parochianen René Van den Braembussche (78) en Leen De Waele (77) gingen samen aan de slag om het werk van de ondergang te redden.