Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde. © Shutterstock

Kindermishandeling en intrafamiliaal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”

Het aantal gevallen van kindermishandeling en intrafamiliaal geweld in Halle-Vilvoorde is tijdens de lockdown met de helft gestegen. Dat stelt het plaatselijk Centrum Algemeen Welzijn vast. De coronacrisis speelt daarin duidelijk een rol. “Mensen voelen stress, angst en eenzaamheid, maar hebben niemand in hun omgeving om op terug te vallen”, zegt directeur Elise Moriau van het CAW Halle-Vilvoorde. 

 1. Tes Allemoe Da Ni organiseert eerste quiz
  Halle

  Tes Allemoe Da Ni organi­seert eerste quiz

  Vriendenkring Tes Allemoe Da Ni organiseert voor het eerst een quiz. Het gaat om een algemene kennisquiz die plaats vindt in jeugdcentrum Stroppen. De groep gaat mee in het Halse carnaval maar doet dat dit jaar voor het eerst als vriendenkring. De quiz moet geld in het laatje brengen om de werking te bekostigen. De eerste Tes Allemoe Da Ni Quiz gaat door op zaterdag 11 februari in het jeugdcentrum Stroppen aan de Guido Gezellestraat 38 in Halle en start om 20 uur stipt. De deuren openen om 19 uur. Deelnemers kunnen zich inschrijven via tesallemoedani@hotmail.com of via het online formulier. Het inschrijvingsgeld van 20 euro per ploeg kan ter plaatse betaald worden. De ploegen tellen maximum vijf deelnemers.
 2. “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTravel’
  PREMIUM
  Dilbeek

  “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTra­vel’

  “Kinderen moeten op reis vaak volgen wat de ouders doen, en daar wou ik verandering in brengen.” Aan het woord is Liesbeth Dupon (52) uit Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Zij organiseert met KiddoTravel grote en kleine reizen op maat van jouw gezin. De onderneemster maakt nu kans op een Women Award van Unizo. We vroegen haar hoe ze haar bedrijf uit de grond stampte, wat de opties zoal zijn en wat zo'n reis juist kost. Want KiddoTravel is niet je doorsnee reisorganisatie.
 3. Nieuwe sporten ontdekken in Kerkeveld
  Beersel

  Nieuwe sporten ontdekken in Kerkeveld

  Tieners kunnen de komende weken in Beersel verschillende nieuwe sporten ontdekken tijdens de reeks ‘New Games’ in sportzaal Kerkeveld. Het gaat om tien activiteiten die telkens op woensdagnamiddag van 14 uur tot 15 uur plaats vinden vanaf 8 februari tot en met 10 mei. Op het programma staan nieuwe en innovatieve sporten zoals Archery Tag, Lasergames, Bumperball, Pickleball en andere disciplines. Kinderen van 12 tot 16 jaar kunnen mee doen. Deelnemen kost 50 euro. Meer info op deze link.