Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde. © Shutterstock

Kindermishandeling en intrafamiliaal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”

Het aantal gevallen van kindermishandeling en intrafamiliaal geweld in Halle-Vilvoorde is tijdens de lockdown met de helft gestegen. Dat stelt het plaatselijk Centrum Algemeen Welzijn vast. De coronacrisis speelt daarin duidelijk een rol. “Mensen voelen stress, angst en eenzaamheid, maar hebben niemand in hun omgeving om op terug te vallen”, zegt directeur Elise Moriau van het CAW Halle-Vilvoorde. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergetelijke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”
  Play
  PREMIUM
  Lembeek

  Lembeek trakteert Francis (60) op een onvergete­lij­ke laatste ronde: “Onze postbode was er één uit de duizend”

  Lembeek heeft afscheid genomen van postbode Francis Loeckx (60). Na een carrière van 41 jaar gaat hij met pensioen. Zijn allerlaatste ronde werd er eentje om nooit te vergeten. De straten waren versierd met ballonnen en hij werd overladen met geschenkjes. De leerlingen van basisschool De Klim-Op vormden zelfs een erehaag. “Tot de laatste dag heb ik mijn job graag gedaan", vertelt een geëmotioneerde Francis.