Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde. © Shutterstock

Kindermishandeling en intrafamiliaal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”

Het aantal gevallen van kindermishandeling en intrafamiliaal geweld in Halle-Vilvoorde is tijdens de lockdown met de helft gestegen. Dat stelt het plaatselijk Centrum Algemeen Welzijn vast. De coronacrisis speelt daarin duidelijk een rol. “Mensen voelen stress, angst en eenzaamheid, maar hebben niemand in hun omgeving om op terug te vallen”, zegt directeur Elise Moriau van het CAW Halle-Vilvoorde. 

 1. Toernee Mondi’alle laat (letterlijk) van zich horen na afgelasting November Wereldmaand
  Halle

  Toernee Mondi’alle laat (letterlijk) van zich horen na afgelas­ting November Wereld­maand

  November Wereldmaand is afgelast maar de organisatoren van Toernee Mondi’alle willen toch een positieve boodschap de wereld in sturen. Zo keert de wereldbol na een jaartje afwezigheid terug naar de Grote Markt en kan iedereen het Toernee-sfeertje oproepen met enkele afspeellijsten op Spotify. “In deze omstandigheden geloven wij dat zorg dragen voor elkaar het allerbelangrijkste is”, klinkt het.
 2. Opnieuw oproep tot staking bij Makro
  Sint-Pieters-Leeuw

  Opnieuw oproep tot staking bij Makro

  De kans dat klanten zaterdag opnieuw voor een gesloten deur staan bij Makro in Sint-Pieters-Leeuw is erg groot. Het overleg tussen vakbonden en directie over de geplande herstructureringen bij de grootwarenhuisketen is helemaal vastgelopen. De directie zou volgens de bonden geen garanties op papier willen zetten over de reorganisatie en wil ook niet meer onderhandelen. Daarom wordt er bij ACV Puls alvast opgeroepen om op 17 oktober opnieuw te staken. De voorbije weken werd ook al gestaakt tegen de herstructureringen in Sint-Pieters-Leeuw. Ook andere vestigingen van Makro zullen wellicht gesloten zijn.