Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal gevallen van kindermishandeling nam toe in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CAW Halle-Vilvoorde. © Shutterstock

Kindermishandeling en intrafamiliaal geweld bijna met de helft gestegen tijdens lockdown: “En dan houden we er nog rekening mee dat veel mensen geen hulp durven vragen”

Het aantal gevallen van kindermishandeling en intrafamiliaal geweld in Halle-Vilvoorde is tijdens de lockdown met de helft gestegen. Dat stelt het plaatselijk Centrum Algemeen Welzijn vast. De coronacrisis speelt daarin duidelijk een rol. “Mensen voelen stress, angst en eenzaamheid, maar hebben niemand in hun omgeving om op terug te vallen”, zegt directeur Elise Moriau van het CAW Halle-Vilvoorde. 

  1. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
    PREMIUM

    Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

    Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.