Kapper Marc Dekegel in zijn kapsalon in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Marc Dekegel in zijn kapsalon in Halle. © Bart Kerckhoven

Kapper Marc slaakt noodkreet: “Overheid vergeet kappers en schoonheidsspecialisten bijna volledig... zonder extra steun is dit niet houdbaar”

HalleKapper Marc Dekegel uit Halle slaakt een noodkreet. “Met een compensatie van 300 euro gaan de kappers de coronacrisis echt niet overleven”, zegt hij. “Nu al kloppen collega’s aan bij het OCMW.” De kappers draaiden tot nu toe tot dertig procent minder omzet in dit coronajaar. “De klanten blijven weg omdat er geen reden meer is om zich te laten knippen”, zegt Marc, die hoopt dat de overheid met structurele steunmaatregelen over de brug komt.

 1. Auto botst met trein in Herne: drie inzittenden (18 en 21) overleven klap niet
  Play
  Herne

  Auto botst met trein in Herne: drie inzitten­den (18 en 21) overleven klap niet

  Bij een zwaar ongeval op de Edingsesteenweg in Herne zijn maandagavond omstreeks 21.45 uur drie jonge mannen van 18 en 21 jaar uit Edingen om het leven gekomen. Geen van de drie blijkt een rijbewijs te hebben. Volgens de eerste vaststellingen slalomden ze met hun Peugeot 206 tussen de gesloten slagbomen door. Alle hulp kwam helaas te laat. Het treinverkeer tussen Brussel en Doornik verloopt dinsdagochtend weer normaal.
 2. Meer dan vierhonderd inwoners moesten al in verplichte quarantaine. Hen controleren blijkt onbegonnen werk. “Toch kiezen we voor de strenge aanpak”
  PREMIUM
  Zennevallei

  Meer dan vierhon­derd inwoners moesten al in verplichte quarantai­ne. Hen controle­ren blijkt onbegonnen werk. “Toch kiezen we voor de strenge aanpak”

  Meer dan vierhonderd inwoners van de Zennevallei moesten al verplicht in quarantaine nadat ze terugkeerden van hun reis. Hoeveel dat ook echt deden is onduidelijk. Hoe gaat de politie dan te werk? En werden er al mensen beboet? “In de praktijk is het onmogelijk om iedereen te controleren”, zegt burgemeester Marc Snoeck (sp.a). “We kiezen wel voor de strenge aanpak.”
 3. UITGELICHT. De nieuwe Zuidbrug is compromis van 12 miljoen euro: “Dit zal de skyline van Halle grondig hertekenen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  UITGELICHT. De nieuwe Zuidbrug is compromis van 12 miljoen euro: “Dit zal de skyline van Halle grondig hertekenen”

  Sinds dit weekend ligt de Zuidbrug in Halle op zijn plaats over het Kanaal Brussel-Charleroi. De miljoeneninvestering van De Vlaamse Waterweg is een compromis tussen stadsbestuur en waterwegbeheerder. Halle duwde door en kwam met een eisenpakket, een brug die op instorten stond zorgde voor extra druk en uiteindelijk kreeg iedereen zijn zin. Het verhaal achter de Zuidbrug en wat dat nieuwe bouwwerk de Hallenaren oplevert.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken