Kapper Marc Dekegel (links) en tien leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle trekken binnenkort naar het Waalse rampgebied om er in het dorpje Goffontaine het haar te knippen van de slachtoffers van de watersnood.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Marc Dekegel (links) en tien leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle trekken binnenkort naar het Waalse rampgebied om er in het dorpje Goffontaine het haar te knippen van de slachtoffers van de watersnood. © Bart Kerckhoven

Kapper Marc en leerlingen Haartooi zetten veldkapsalon op in door overstromingen getroffen Goffontaine: “Hopelijk bezorgen we slachtoffers een mooi moment na alle miserie”

HalleKapper Marc Dekegel en tien leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle trekken binnenkort naar het Waalse rampgebied om er in het dorpje Goffontaine het haar te knippen van de slachtoffers van de watersnood. “Mensen kunnen na alle ellende hun hart luchten in de kappersstoel en met een mooie snit vertrekken”, vertelt Marc die zelf al een paar keer aan de slag was in het gebied als vrijwilliger.

  1. Oud Beersel gunt bezoekers blik achter de schermen tijdens Open Producentendag
    Beersel

    Oud Beersel gunt bezoekers blik achter de schermen tijdens Open Producen­ten­dag

    Lambiekbrouwerij Oud Beersel gooit de deuren wagenwijd open voor de Open Producentendag. Oud Beersel gaat al terug tot 1882. Maar bij de start van het nieuwe millennium was de brouwerij met sluiting bedreigd omdat toenmalig brouwer Henri Vandervelden geen opvolging meer had in de familie. Gert Christiaens, gepassioneerd lambiekbierliefhebber, liet dat niet zomaar gebeuren en nam de brouwerij over. Vandaag is Oud Beersel één van de toonaangevende lambiekbrouwerijen en combineert Christiaens ondernemerschap met vakmanschap om de bieren van Oud Beersel op de internationale kaart te zetten. Op de Open Producentendag kan iedereen de productieruimten bezoeken achter de schermen. Je wordt gegidst doorheen de verschillende tonnenzalen en iedereen mag natuurlijk proeven van de traditionele lambiekbieren. Om 11 uur start een brouwerijbezoek in het Nederlands, om 12 uur kan je die ook in het Engels volgen. Vooraf reserveren is wel verplicht en kan via deze link.