Kapper Marc Dekegel met zijn foto-albums én Tien Om Te Zien-mascotte Amedee in zijn kapsalon in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Marc Dekegel met zijn foto-albums én Tien Om Te Zien-mascotte Amedee in zijn kapsalon in Halle. © Bart Kerckhoven

Kapper Marc (52) beleefde de gloriejaren van Tien Om Te Zien achter de schermen: “Ik moet goed werk geleverd hebben. De zangeres van Snap wou alleen nog door mij gekapt worden”

HalleTien weken lang duikt VTM in de archieven van het legendarische muziekprogramma Tien Om Te Zien. De kapsels van Vlaamse artiesten én wereldsterren werden destijds door kapper Marc Dekegel (52) uit Halle in de plooi gelegd. Speciaal voor ons haalt hij herinneringen op. Van Sergio die Take That-fans te grazen nam tot Paul Severs die in de file op de snelweg een privéconcertje weggaf aan de andere automobilisten. “Tijdens dat half uurtje in de kappersstoel werd er vrijuit gepraat”, zegt Marc. “Maar dat vertrouwen moest ik eerst wel verdienen.”

 1. Congo in Lembeek ziet opnieuw modder door de straten stromen
  Play
  Halle

  Congo in Lembeek ziet opnieuw modder door de straten stromen

  Ook in Halle zorgde de regenbuien voor wateroverlast. Voor de vierde keer op vier weken tijd zagen de bewoners van de Kasteelbrakelsesteenweg in Lembeek de modder en het water door hun straat stromen. De vorige keren stroomde het water ook huizen binnen maar deze keer namen de buren van het gehucht Congo hun voorzorgen. Ze groeven zelf enkele grachten om de modderstromen te kanaliseren maar hopen wel dat het stadsbestuur en de landbouwer snel een oplossing vinden voor het probleem.
 2. ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderopvang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”
  Lembeek

  ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderop­vang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”

  Als antwoord op het tekort aan opvangplaatsen voor kinderen in Halle, bouwt de stad een nieuwe kinderopvang in Lembeek. Het bestuur wacht niet op subsidies omdat de nood zo hoog is in de deelgemeente. Amper 39 procent van de baby’s en peuters kan er opgevangen worden. “Lembeek is een echte blinde vlek op de kaart als het om opvangplaatsen voor kinderen gaat”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V).