De Carrefour Express op de Sint-Rochusstraat in Halle.
Volledig scherm
De Carrefour Express op de Sint-Rochusstraat in Halle. © Tom Vierendeels

Jongeren met ‘vuurwapen’ veroorzaken week na overval opnieuw commotie aan supermarkt

HalleEen week na de overval op de Carrefour Express in de Sint-Rochusstraat is er opnieuw groot alarm geslagen aan de supermarkt.

 1. Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultureel Feest
  Halle

  Heilig Hart&College brengt culturen samen tijdens eerste Multicultu­reel Feest

  In de lagere school van het Heilig Hart&College vond zaterdag een Multicultureel Feest plaats. Bezoekers konden er kennismaken met andere culturen en proeven van het lekkers dat verschillende landen te bieden hebben. Het was juf Bartel, die op school sociale vaardigheden geeft, die het evenement de voorbije weken voorbereidde in de klassen. In de school volgen meer dan dertig verschillende nationaliteiten les. Met het feest wilde de school de hele wereld samenbrengen op één locatie. De ouders van de leerlingen richtten zelf hun standjes in terwijl op de podia in de turnzaal en in de polyvalente zaal optredens plaatsvonden. Zo kon iedereen een ontdekkingstocht maken langs 22 landen. Het evenement vond niet toevallig plaats tijdens de Wereldmaand, een themamaand die in Halle de solidariteit onder de mensen in de kijker zet.
 2. Curieus Halle laat toegankelijke wijnen aan democratische prijzen proeven
  Halle

  Curieus Halle laat toeganke­lij­ke wijnen aan democrati­sche prijzen proeven

  Curieus Halle en wijnhandel Belvino.be organiseren voor de zevende keer een wijndegustatie. Die vindt dit keer plaats op vrijdag 2 december. “De wijndegustatie is één van onze traditionele activiteiten.” legt Arno Pirolo van Curieus Halle uit. “We werken met zeer toegankelijke wijnen aan bijzonder democratische prijzen. We houden zo rekening met de financieel moeilijke tijden. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen hun kerst- en nieuwjaarsdiner kunnen opfleuren met een lekkere fles wijn.” De wijndegustatie vindt plaats in Zaal Molenborre aan de Molenborre 12A in 1500 Halle. “Concreet bieden we een uitgebreid gamma aan wijnen aan voor ieders budget, gaande van unieke witte en rode wijnen tot zoete dessertwijnen.”, vertelt Geert Schmit, zaakvoerder van Belvino. Deelnemen kost slechts 5 euro. Inschrijven is wel verplicht via arno.pirolo@hotmail.com. De degustatie zelf start stipt om 19 uur.
 3. Driehonderd voetbalfans volgen België-Marokko in Lindegroen
  Buizingen

  Driehon­derd voetbal­fans volgen Bel­gië-Marokko in Lindegroen

  Het hoeft niet enkel toneel of een eetfestijn te zijn dat een volle zaal lokt in het Lindegroen in Buizingen. Bijna driehonderd supporters zagen er de Rode Duivels compleet ten onder gaan tegen Marokko op het WK in Qatar. En zelfs de plaatselijke chiro had de weg gevonden naar Lindgroen. Zij maakten er een unieke groepsactiviteit van. De Vrienden van het Lindegroen werken samen met Jeugdhuis Eenders en Spectakulo voor de organisatie van het evenement. Opmerkelijk: voor en na de wedstrijd en tijdens de rust gingen de schermen in de zaal uit. Dat was een boodschap van de organisatoren om de wantoestanden op vlak van mensenrechten in Qatar aan te klagen.