Bart Kerckhoven
Volledig scherm
© Bart Kerckhoven

Jongeman slaags met stationschef: 4 maanden cel

HalleEen jongeman uit Halle blijft veroordeeld tot vier maanden cel voor slagen en verwondingen. Hij kreeg die straf bij verstek omdat hij de stationschef een slag in het gezicht had verkocht. Omdat het verzet echter onontvankelijk blijkt te zijn, blijft de verstekveroordeling staan.

 1. Organisatoren rommelmarkt Halle verkopen opnieuw handige kalender
  Halle

  Organisato­ren rommel­markt Halle verkopen opnieuw handige kalender

  De organisatoren van de maandelijkse rommelmarkt in Halle hebben opnieuw een kalender uitgegeven. En die is voor de Hallenaren extra handig omdat ook alle belangrijke evenementen al ingevuld zijn. Zo weet iedereen meteen al wanneer in 2022 Carnaval Halle valt of wanneer de Stroppenconcerten zullen plaatsvinden. En natuurlijk zijn ook al de maandelijkse rommelmarkten, elke derde zondag, al opgenomen in de kalender. Zondag werd de kalender voor het eerst te koop aangeboden aan de bezoekers en de standhouders. Maar vanaf donderdag 21 oktober kan je die ook voor 2 euro per stuk kopen in cafés De Met en De Sleutel op de Grote Markt en bij krantenwinkel Svenne Gazet op de Louis Theunckensstraat tegenover het postkantoor in Halle.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. BINNENKIJKEN. Joeri (36) en Lindsay (32) openen Liebe’s Boetiek in legendarisch Dem’s-gebouw: “Authenticiteit bewaard maar wel volledig naar onze smaak ingericht”
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Joeri (36) en Lindsay (32) openen Liebe’s Boetiek in legenda­risch Dem’s-ge­bouw: “Authenti­ci­teit bewaard maar wel volledig naar onze smaak ingericht”

  Twee jaar na het faillissement van de bekende kledingzaak Dem’s worden in het pand in de Basiliekstraat opnieuw kleren verkocht. Joeri Pauwels (36) en Lindsay Vandevelde (32) baten er Liebe’s Boetiek uit. Het koppel biedt betaalbare kleding op maat van iedereen aan. De pop-up is een vervolg op de webwinkel die ze eerder openden.
 2. ‘Kappers zonder Grenzen’ uit Halle helpen slachtoffers overstromingen Wallonië aan nieuw kapsel: leerlingen GO! technisch atheneum nog een hele dag aan de slag in Goffontaine
  Halle

  ‘Kappers zonder Grenzen’ uit Halle helpen slachtof­fers overstro­min­gen Wallonië aan nieuw kapsel: leerlingen GO! technisch atheneum nog een hele dag aan de slag in Goffontai­ne

  Kapper Marc Dekegel uit Halle en leerlingen Haartooi van het GO! technisch atheneum in Halle zijn vandaag, maandag 18 oktober aan de slag in een veldkapsalon in het Waalse Goffontaine. De bewoners zijn er zwaar getroffen door de wateroverlast van de voorbije zomer. Marc en de mensen van de school willen hun steentje bijdragen door een paar tientallen mensen die er nog elke dag geconfronteerd worden met de ellende na de overstromingen een nieuwe snit te bezorgen. En ook een manicure is mogelijk dankzij de veelzijdige talenten van de scholieren. De leerkrachten en de leerlingen zullen met de Halse kapper een hele dag in de weer zijn. “Het is belangrijk dat ze de draad kunnen oppikken van het leven en daarbij hoort toch een mooi kapsel”, vertelde Marc in een interview aan HLN.be enkele weken terug. “Tegelijk zullen de bewoners ook wel eens hun hart willen luchten wanneer ze in de kappersstoel zitten.” Voor de ‘Kappers zonder Grenzen’ is het wel even aanpassen want ze werken er dus echt in een tent en moeten zich beredderen met een beperkte uitrusting. Aan verzorgingsproducten geen gebrek want Carin Haircosmetics uit Oostende steunt de actie door de producten gratis ter beschikking te stellen.
 3. Eerste fysiek geplande gemeenteraad in Halle dan toch nog online door stijgende coronacijfers
  Halle

  Eerste fysiek geplande gemeente­raad in Halle dan toch nog online door stijgende coronacij­fers

  Het stadsbestuur van Halle wilde dinsdagavond 26 oktober voor het eerst sinds maanden opnieuw fysiek een gemeenteraad organiseren. Maar op het laatste nippertje is toch gekozen voor een online gemeenteraad waarbij de raadsleden dus achter hun computer de vergadering bijwonen. Maandag werd al gepolst bij de fractieleiders of er bezwaren waren om toch opnieuw online te vergaderen. Door een punt in hoogdringendheid toe te voegen aan de agenda is er wettelijk geen enkel probleem. De gemeenteraad werd bij de start wel meteen vijf minuten geschorst omdat de nodige documenten bij het besluit ontbraken. Maar met wat vertraging kon het punt goedgekeurd worden zodat dan toch aan de agenda kon begonnen worden.