Het ongeval gebeurde op kerstdag op de A8 in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ongeval gebeurde op kerstdag op de A8 in Halle. © Amber Gys

Jong koppeltje kansloos op kerstdag wanneer dronken spookrijder op hen inrijdt: “U hebt er geen enkele verdienste aan dat de slachtoffers nog leven”

Halle/Dilbeek/WemmelDe spookrijder die op kerstdag dronken inreed op de wagen van een jong koppel in Halle moet zes maanden onder elektronisch toezicht leven. Het is een deel van de zware straf die de politierechter maandag uitsprak. De man pleegde vluchtmisdrijf terwijl hij de slachtoffers in kritieke toestand in de steek liet op de snelweg A8. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Laatste carnavalisten verlieten dinsdagochtend de feestpleinen: politie verhinderde dat jongeren in kanaal sprongen

  Laatste carnavalis­ten verlieten dinsdagoch­tend de feestplei­nen: politie verhinder­de dat jongeren in kanaal sprongen

  Carnaval Halle zit er sinds dinsdagochtend 6 uur op. Tienduizenden mensen zakten de afgelopen dagen af naar de Halse binnenstad om te feesten en te genieten van de prachtige stoeten en de feestjes in de cafés of op de verschillende feestpleinen. De laatste nacht verliep net als zondagnacht rustig, met weinig arrestaties of mensen die medische zorgen nodig hadden. Wel opvallend: er kon verhinderd worden dat enkele jongeren in het kanaal sprongen terwijl ook een bril uit een rioolputje werd gered.
  Halle