Volledig scherm
© Geert De Rycke

Je kat sturen als bijzitter? Dat is dan minstens 250 euro boete

Wie zondag denkt ongestraft niet aanwezig te kunnen als bijzitter of voorzitter is eraan voor de moeite. Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat het alle personen die geen wettige reden om afwezig te zijn of te laat komen opdagen strafrechtelijk zal vervolgen. De minimumboete bedraagt 250 euro.

 1. De coronacijfers in Halle van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Halle van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Halle minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 220. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Halle komt dat getal nu op 548 te liggen. Halle heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Voorzitter Horeca Halle boos om vervroegd sluitingsuur: “Nul aanwijzingen dat cafés broeihaarden zijn, en toch worden we wéér geviseerd”
  PREMIUM

  Voorzitter Horeca Halle boos om vervroegd sluitings­uur: “Nul aanwijzin­gen dat cafés broeihaar­den zijn, en toch worden we wéér geviseerd”

  “De nieuwe minister is nog maar een paar dagen op post en hij wijst de horeca al meteen met de vinger.” Voorzitter Bruno Vandierendonck van de Halse afdeling van Horeca Vlaanderen vraagt zich af waarom de cafés vroeger moeten sluiten door de stijgende coronacijfers. “Sinds de heropening was er geen enkel probleem, maar toch worden we alweer geviseerd”, zucht hij.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement