Archiefbeeld van de blokspot in JC De Kazerne. Ht aantal plaatsen is vanwege de coronamaatregelen nu wel beperkt.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de blokspot in JC De Kazerne. Ht aantal plaatsen is vanwege de coronamaatregelen nu wel beperkt. © Mozkito

JC De Kazerne opent in augustus de deuren als blokspot

HalleDe stad Halle richt opnieuw een blokspot in voor studenten die thuis niet de mogelijkheid hebben om in alle rust en stilte te studeren. JC De Kazerne opent daarom tijdens de maand augustus opnieuw de deuren voor bijna vijftig studenten. Er zijn wel strenge coronamaatregelen van kracht.

0 reacties

 1. 21 projecten maken nog kans op hap uit burgerbudget: volgende stemronde is begonnen
  Halle

  21 projecten maken nog kans op hap uit burgerbud­get: volgende stemronde is begonnen

  De Hallenaren kunnen de komende weken stemmen op verschillende projecten die hun mede-inwoners bedachten. De voorbije maanden dienden 115 enthousiaste Hallenaren 27 verschillende ideeën in voor ‘het burgerbudget’. Met dat budget van 200.000 euro wil de stad Halle die projecten helpen realiseren. Maar dan moet een idee wel voldoende stemmen krijgen. Uiteindelijk zijn er 21 projecten weerhouden door de stad. Het gaat onder andere om een een winkel op wielen, toegankelijkheid voor rolstoelen en buggy’s, gevelbankjes, een pop-upzomerbar, een ontmoetingsplek voor amateurkunstenaars, een minigolfterrein en andere voorstellen. Stemmen doe je online of op papier in verschillende stadsgebouwen zoals het stadhuis, CC ’t Vondel en in de buurthuizen. Projecten die minstens vijftien keer gekozen worden, gaan door naar de laatste ronde: de beoordeling door een burgerjury. Meer info op deze link.
 2. Halle brengt zwangerschapsgids voor aanstaande ouders uit
  Halle

  Halle brengt zwanger­schaps­gids voor aanstaande ouders uit

  Aanstaande ouders kunnen in Halle alle informatie die ze nodig hebben voortaan vinden in een zwangerschapsgids. De stad Halle en het plaatselijke Huis van het Kind verzamelden alles in een gids. “Hierin vind je onder andere een checklist met alle administratieve en medische zaken die je moet regelen”, klinkt het bij de stad. “De gids begeleidt je verder bij elke volgende stap tijdens de zwangerschap en geeft je een lijst met diensten en organisaties die de gewenste ondersteuning aanbieden.”
 1. Wijndomein Dappersveld-Woestijn bewijst dat Pajottenland méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”
  PREMIUM
  Pepingen/Gooik

  Wijndomein Dappers­veld-Woes­tijn bewijst dat Pajotten­land méér is dan geuze en lambiek: “Oogstjaar met 13.000 liter wijn? Dan zijn we zeer tevreden”

  Het Pajottenland mag dan wel internationaal gekend staan om de geuze en lambiek, maar er worden ook wijndruiven geteeld. Wijndomein Dappersveld-Woestijn heeft momenteel zo’n 6 hectare onder z’n vleugels, goed voor een jaarlijkse oogst van liefst 20 ton druiven. Het oogstseizoen is nu begonnen, en daarom vertelt Sam Dehandschutter ons met veel passie over het proces waarmee ze de gekende wijnen van Dappersveld-Woestijn bekomen. “Ons geheim? We doen àlles zelf en houden het natuurlijk”, vertelt hij.
 2. Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw
  Halle

  Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw

  Begin vorige week namen heel wat Hallenaren een scherpe geur waar. Op verschillende tijdstippen gespreid over maandag en dinsdag meldden inwoners van de verschillende deelgemeenten dat ze een vieze geur roken. Sommigen hadden het over een chemische geur, anderen spraken over de geur van mest. Daardoor ontstond ongerustheid maar ondanks het feit dat er op sociale media druk gespeculeerd werd, waren de hulpdiensten niet eens op de hoogte. “We hebben één oproep gekregen dinsdagnamiddag omstreeks 13.30 uur uit de Zavelstraat in Essenbeek”, laat woordvoerder Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West weten. “Onze ploegen voerden ter plaatse metingen uit maar konden niets vast stellen. Wellicht was de geurhinder afkomstig van de landbouw aangezien heel wat landbouwers die dagen mest uitrijden. Als iemand iets verdachts ruikt belt hij of zij best 112.”, klinkt het nog.