De kleurrijke zondagstoet van carnaval Halle trok onder een stralende zon over de Grote Markt.
Volledig scherm
De kleurrijke zondagstoet van carnaval Halle trok onder een stralende zon over de Grote Markt. © Amber Gys

Indrukwekkende zondagstoet trok onder een stralende lentezon door Halle

HalleOnder een stralende lentezon is zondagnamiddag de Halse carnavalstoet uitgereden. Tienduizenden stonden langs het parcours om te genieten van de prachtige ‘chars’, zoals ze de praalwagens in Halle noemen. Aansluitend werd er ‘s avonds opnieuw op uitgetrokken voor de traditionele lichtstoet. Het einde van de lichtstoet betekende ook automatisch het begin van de tweede feestnacht in de binnenstad.

1 reactie

 • dirk van damme

  12 maanden geleden
  Artikel geschreven om 20h10...’nadien kon iedereen zich opmaken voor de schitterende lichtstoet,om vervolgens aan de dolle nacht te beginnen.auteur schrijft in het verleden over dingen die nog moeten gebeuren...en hoe kan hij oordelen dat het een schitterende lichtstoet is als ze nog moet beginnen?sterk bezig...het is nu 22h40 en de lichtstoet is nog bezig...
 1. HUIZENJACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruitstreek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Glabbeek, in de Hagelandse fruit­streek: “De gemiddelde prijs voor een te renoveren woning ligt tussen 250.000 en 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week bezoeken we Glabbeek. Met een bewonersaantal van 5.000 niet meteen de grootste gemeente, maar wel eentje met goede verbindingswegen en... lage gemeentebelastingen. Een absolute troef voor wie een eigendom bezit, of ervan droomt.
  Glabbeek
 2. Jonathan Heris (RWDM) voor derby op RSCA Futures: “Druk blijft hoog, daar moet je als titelkandidaat mee om kunnen”
  voetbal challenger pro league

  Jonathan Heris (RWDM) voor derby op RSCA Futures: “Druk blijft hoog, daar moet je als titelkandi­daat mee om kunnen”

  De terechte euforie na de in extremis behaalde 3-2-zege tegen zwart beest Club NXT heeft weer plaats gemaakt voor bittere ernst. “Van de trainer hebben we 24 uur mogen genieten van onze sensationele zege, maar sinds dinsdag ligt de focus op de derby in het Lotto Park tegen RSCA Futures. Druk? Die blijft hoog, daar moet je mee om kunnen als titelkandidaat”, vindt Jonathan Heris.
 1. Spelen in een bankkluis of kermisattractie? In deze 10 kindvriendelijke restaurants in Brussel, de Rand en het Pajottenland tafel je zorgeloos met je kroost
  PREMIUM

  Spelen in een bankkluis of kermisat­trac­tie? In deze 10 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Brussel, de Rand en het Pajotten­land tafel je zorgeloos met je kroost

  Met je hele kroost rustig op restaurant gaan, het is niet altijd even gemakkelijk. En dus kan een kindvriendelijk restaurant wonderen doen. Als ouder kan je er rustig tafelen terwijl de kids zich uitleven in de speelhoek of speeltuin. Wij lijsten de meest kindvriendelijke restaurants uit Brussel, de Rand en het Pajottenland op. Smakelijk!
  Brussel
 2. CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsenpaar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenkomen... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”
  PREMIUM

  CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsen­paar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenko­men... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”

  Klaar voor drie dolle nachten? Prins Steve I en Prinses Evy I zwaaien vanaf vandaag de scepter over Carnaval Halle. “Uit die ton kruipen: dát is het moment waar we het meest naar uitkijken”, vertellen Steve April en Evy Carels. Ook in hun scholen – beiden zijn leerkracht – leven ze enorm mee met het Prinsenpaar, dat op de valreep nog een speciale boodschap heeft voor álle carnavalisten.
  Halle
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 4. NOG 3 DAGEN... Driesterrenhotel Les Eleveurs zit tijdens Carnaval vol feestvierders: “Het verschil met de zakenmannen van anders? Confetti en make-up in de bedden”
  PREMIUM

  NOG 3 DAGEN... Driester­ren­ho­tel Les Eleveurs zit tijdens Carnaval vol feestvier­ders: “Het verschil met de zakenman­nen van anders? Confetti en make-up in de bedden”

  Carnavalisten maken zich stilaan op voor drie dolle nachten. Heel wat feestvierders kiezen er dan ook voor om die nachten door te brengen op hotel. Dé place to be voor velen is daarom Hotel Les Eleveurs, langs de Suikerkaai. De kamers zijn er volboekt en de voorbereidingen zijn getroffen. Hoteluitbaatster Amanda De Brouwer ziet het alvast helemaal zitten, dat terwijl ze het weekend zélf mee carnaval viert met haar groep De Nachtratten. “Ik heb het volle vertrouwen in mijn team.”
  Halle