Jan Cornelis uit Halle is fan van autodelen en doet dat met Partago.
Volledig scherm
Jan Cornelis uit Halle is fan van autodelen en doet dat met Partago. © Bart Kerckhoven

In Halle kan je al met vier organisaties autodelen: “Een wagen staat gemiddeld 23 uur per dag stil. Dan ga je toch nadenken?”

HalleHalle wil meer inwoners aan het autodelen krijgen. In grote steden is het al ingeburgerd en ook in de stad zijn er al vier organisaties actief. En die werden tijdens de Week van de Mobiliteit even in de kijker gezet op het Stationsplein. “Je zal verrast zijn hoe weinig je eigenlijk een auto nodig hebt”, klinkt het.

 1. Oud Beersel gunt bezoekers blik achter de schermen tijdens Open Producentendag
  Beersel

  Oud Beersel gunt bezoekers blik achter de schermen tijdens Open Producen­ten­dag

  Lambiekbrouwerij Oud Beersel gooit de deuren wagenwijd open voor de Open Producentendag. Oud Beersel gaat al terug tot 1882. Maar bij de start van het nieuwe millennium was de brouwerij met sluiting bedreigd omdat toenmalig brouwer Henri Vandervelden geen opvolging meer had in de familie. Gert Christiaens, gepassioneerd lambiekbierliefhebber, liet dat niet zomaar gebeuren en nam de brouwerij over. Vandaag is Oud Beersel één van de toonaangevende lambiekbrouwerijen en combineert Christiaens ondernemerschap met vakmanschap om de bieren van Oud Beersel op de internationale kaart te zetten. Op de Open Producentendag kan iedereen de productieruimten bezoeken achter de schermen. Je wordt gegidst doorheen de verschillende tonnenzalen en iedereen mag natuurlijk proeven van de traditionele lambiekbieren. Om 11 uur start een brouwerijbezoek in het Nederlands, om 12 uur kan je die ook in het Engels volgen. Vooraf reserveren is wel verplicht en kan via deze link.
 1. Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”
  Play
  Ruisbroek

  Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”

  Op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek zijn de fietsers op de Sasbrug hun pas verworven voorrang alweer kwijt. Het gemeentebestuur vond het te gevaarlijk. Oppositiepartij Groen en ook de Fietsersbond betreuren de beslissing, maar burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw verdedigt de keuze. “Politici wordt vaak verweten dat ze pas ingrijpen na een zwaar ongeval", zegt Desmeth. “Maar wij wachten dus niet tot er een ongeluk gebeurt.”
 2. Ring TV-nieuwsanker en verzekeraar lopen marathon voor revalidatieziekenhuis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speelplaats”
  Beersel

  Ring TV-nieuwsan­ker en verzeke­raar lopen marathon voor revalida­tie­zie­ken­huis: “Steun ons en help de kinderen van Inkendaal mee aan nieuwe speel­plaats”

  Ring TV-gezicht Kris Vander Gracht (44) en verzekeraar Sven Van Wonthergem (39) uit Beersel lopen zondag de marathon van Amsterdam voor het goede doel. Ze zamelen geld in voor de nieuwe speelplaats van de kinderen in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. “We zijn allebei vader en dan ligt zo’n project je natuurlijk nauw aan het hart.”
 3. Gratis parking en nieuw reglement maakt autodelen in Halle aantrekkelijker: “Tijd om de mensen de weg naar dit alternatief te tonen”
  Halle

  Gratis parking en nieuw reglement maakt autodelen in Halle aantrekke­lij­ker: “Tijd om de mensen de weg naar dit alterna­tief te tonen”

  Het stadsbestuur van Halle wil het autodelen promoten en trekt daarvoor alle registers open. Wie rondrijdt in een deelwagen mag gratis parkeren en met een nieuw reglement hoopt de stad meer initiatieven aan te trekken. In heel Halle zijn meer dan twintigduizend wagens ingeschreven. Amper achttien auto’s staan geregistreerd als deelwagen.
 4. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.