Een archiefbeeld van Halle Schaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van Halle Schaatst. © Mozkito

IJspiste-uitbaters slaan jaartje over door energiecrisis: wat met Halle Schaatst?

HalleHeel wat organisatoren van tijdelijke ijspistes beslisten om dit jaar geen schaatsbaan in te richten, nu de energiecrisis de uitbating ervan onbetaalbaar maakt. Hoe kijken ze daar bij Halle Schaatst naar? “We willen het financiële plaatje kennen voor we de piste openen", zegt voorzitter Roland De Somer van Halle Events die aan de vooravond van een cruciaal overleg voor ons alles op een rijtje zet.

 1. Ondanks energiecrisis lijkt kerstverlichting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)
  PREMIUM
  Vlaamse Rand rond Brussel

  Ondanks energiecri­sis lijkt kerstver­lich­ting overal te zullen branden (al zal het hier en daar misschien wel wat minder zijn)

  Net als u en ik zijn ook gemeenten op zoek naar manieren om energie te besparen nu de elektriciteits- en gasprijzen ongekende hoogtes bereiken. En dus wordt ook de kerstverlichting in de nakende eindejaarsperiode in vraag gesteld. Hoewel de meeste gemeenten nog geen definitieve beslissing genomen hebben, lijkt de kerstverlichting overal wél te zullen branden. “Want anders wordt het een nóg somberdere periode…”
 2. Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”
  Sint-Genesius-Rode

  Rodenaar Manu (26) mocht nieuwe plaat van Urbanus producen: “Als zo'n groot artiest je vraagt moet je niet twijfelen”

  Een nieuwe mijlpaal in de carrière van Rodenaar Manu Huylebroeck (26). De muzikant producete samen met Jan Van Eycken van De Kreuners de nieuwe plaat van Urbanus. De komiek uit Tollembeek trok eerder dit jaar naar de Meent in Alsemberg om Manu aan het werk te zien tijdens zijn Clouseau-tribute en dat maakte indruk. “Het voelde eerst wat vreemd om mijn mening te geven over zijn songs”, bekent Manu.
 3. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.