Paul Severs met de zwarte gitaar tijdens een van zijn optredens. Rechts zoon Christophe.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Severs met de zwarte gitaar tijdens een van zijn optredens. Rechts zoon Christophe. © Youtube/Kristof Ghyselinck

Iconische zwarte gitaar waarmee Paul Severs ‘Zeg ‘ns Meisje’ zong gaat onder de hamer: “Uniek stukje Vlaamse showbizzgeschiedenis”

HalleDe iconische zwarte gitaar waarmee Paul Severs ‘Zeg ‘ns Meisje’ begin jaren negentig de Vlaamse muziekgeschiedenis in zong, wordt geveild. Zoon Christophe schenkt de gitaar weg aan LIVE2020, het steunfonds voor de muzieksector. “Mijn pa kocht die gitaar speciaal voor dat nummer”, vertelt Christophe. Het verhaal van de unieke gitaar achter de bekende hit.

 1. Politierechter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeerde chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”
  PREMIUM
  Halle/Beersel/Liedekerke/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw

  Politie­rech­ter neemt bestuurder rijbewijs af tijdens zitting voor dronken en gedrogeer­de chauffeurs: “Ik moet voorkomen dat u onder invloed een kind dood rijdt”

  Met een levenslang rijverbod door de zone 30 scheuren in Liedekerke scheuren of je gedrogeerde man helpen door voor de politiecombi te springen in Sint-Pieters-Leeuw... Om heel uiteenlopende redenen stonden beklaagden tijdens een speciale zitting voor de politierechter in Halle. De uitvluchten waren al even verschillend. Zo werd een dronken chauffeur onwel door bijwerkingen van het coronavaccin en moest een gehaaste chauffeur onder invloed van cannabis... dringend op de rechtbank zijn.
 1. “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcentrum voor asielzoekers in Alsemberg
  Play
  PREMIUM
  Alsemberg

  “Hier worden zelfs baby’tjes geboren”: Achter de schermen van opvangcen­trum voor asielzoe­kers in Alsemberg

  Het opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis in Alsemberg zette de deuren open voor het grote publiek. Meer dan tweehonderd vluchtelingen wachten er soms jaren op een beslissing over hun asielaanvraag. Een verblijf in het centrum is dan ook geen pretje. Al doen de mensen van het Rode Kruis hun best om de bewoners toch een verzet te gunnen. Een blik achter de schermen.
 2. RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwijfeld iets op onze kaart”
  PREMIUM
  Halle

  RESTOTIP. N’Joy Bagels verrast met bijzondere bagels in Halle: “Jong en oud vindt ongetwij­feld iets op onze kaart”

  Julien (32) en Olivia Guerin (25) maken hun droom waar en openen in Halle N’Joy Bagels. Kwaliteit staat boven alles en dus maken broer en zus zowat alle gerechten in huis. Julien bedenkt bijzondere combinaties voor de bagels en Olivia spitst zich toe op de desserts en zoetigheden. Het duo hoopt in hun zaak jong en oud te verleiden op de Brusselsesteenweg.
 3. Christophe Severs schreef lied na dood van vader Paul: “Herinneringen aan pa maakten het mijn beste song ooit”
  PREMIUM

  Christophe Severs schreef lied na dood van vader Paul: “Herinne­rin­gen aan pa maakten het mijn beste song ooit”

  Nina Butera en White Bird brengen in volle coronacrisis de single ‘Van vooraf aan’ uit. Producer Christophe Severs schreef het liedje vlak na de dood van zijn vader en het verdriet van toen sijpelt dan ook door in het nummer. Maar waarom net nu een single uitbrengen? “Helemaal niets doen kan niet”, zegt Christophe. “En mensen hebben net nu meer tijd om muziek te beluisteren.”