Er werd onder andere al een voetgangersbrug (foto) geplaatst over de A8 aan de Rodenemweg maar de snelweg veiliger maken kan volgens velen alleen maar door een tunnel aan te leggen.
Volledig scherm
Er werd onder andere al een voetgangersbrug (foto) geplaatst over de A8 aan de Rodenemweg maar de snelweg veiliger maken kan volgens velen alleen maar door een tunnel aan te leggen. © Bart Kerckhoven

Huiswerk ondertunneling A8 overgedaan: 5,6 miljoen euro voorzien voor nieuwe studie

HalleEen studiebureau gaat aan de slag om de ondertunneling van de A8 in Halle verder uit te werken. Dat project staat al jaren op stapel maar is wegens de hoge kostprijs nooit uitgevoerd. Nu bestempelt de Vlaamse overheid het dossier als ‘prioritair’ en wordt er 160 miljoen euro voorzien.

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Heilig Hart&College organiseert fakkeltocht
  Halle

  Heilig Hart&College organi­seert fakkel­tocht

  Het Heilig Hart&College organiseert op vrijdag 27 januari een fakkeltocht. Het is alweer van 2019 geleden dat de fakkeltocht plaats kon vinden. De route is tussen 2 en 3 kilometer lang en is uitgestippeld langs de mooiste plekjes van Halle. Onderweg is er een muzikale verrassing voorzien. Iedereen is welkom en betaalt 5 euro om mee te wandelen. Nadien kan iedereen nagenieten met een hapje en een drankje en is er een afterparty. Op de kaart staan warme dranken, jenever, zoetigheden, hamburgers en braadworst. De start en de aankomst is voorzien op de speelplaats van het Heilig Hart&College. De fakkeltocht start om 19.30 uur. Met het evenement wordt er geld ingezameld zodat alle leerlingen mee kunnen op sportdag of mee kunnen doen aan buitenlandse reizen.
 1. Familie schenkt koperen kunstwerk Gustaaf Vandermeeren aan Mater Dei: “Op zijn 14de al rechterhand van kunstenaar - en telg van... - Camille Colruyt”
  PREMIUM
  Heikruis/Lembeek

  Familie schenkt koperen kunstwerk Gustaaf Vandermee­ren aan Mater Dei: “Op zijn 14de al rechter­hand van kunstenaar - en telg van... - Camille Colruyt”

  De broers Edwin en Bruno Vandermeeren hebben dinsdag een kunstwerk overhandigd aan woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis (Pepingen). Niet zomaar eentje, want deze is van de hand van hun overleden vader Gustaaf, die er bij zijn overlijden verbleef. De kunstenaar was in Lembeek en omstreken gekend als dé rechterhand en vaste medewerker van kunstenaar Camille Colruyt, een telg van de gelijknamige winkelketen. “We vonden dit unieke bas-reliëf in koper in een hoekje van de kelder terug”, vertellen de broers.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.