Foodbar en traiteur BONA in Merchtem.
Volledig scherm
PREMIUM
Foodbar en traiteur BONA in Merchtem. © Amber Gys

Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!

PajottenlandDe horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.

 1. Sinterklaas back to basics op Don Bosco: met paard en kar de speelplaats op
  Halle

  Sinter­klaas back to basics op Don Bosco: met paard en kar de speel­plaats op

  Sinterklaas maakt er elk jaar een erezaak van om op een spectaculaire manier op Don Bosco Halle te arriveren. Maar in dit coronajaar moest hij stilletjes binnenglippen en koos hij voor sober vervoer. Al 22 keer maakte de sint een intrede met een speciaal voertuig en op een bomvolle speelplaats maar door de coronacrisis was dat dit keer onmogelijk. Sinterklaas en zijn pieten bezochten dan maar woensdagnamiddag de school met paard en kar wanneer er bijzonder weinig leerlingen en leerkrachten waren om hen te verwelkomen. “Het werd een bezoek anders dan anders. Maar een dankbare sint blikte met heimwee en veel foto’s terug op de voertuigen waarmee hij ooit de school bezocht”, laat Don Bosco nog weten. “En daar hebben wij beelden van.” Op de facebookpagina van de school Don Bosco Halle TI kan iedereen meegenieten.
 1. Ontwikkelaars mogen (even) niet meer bouwen in Halle: “Bouwpauze om te bepalen wat we zelf willen voor onze stad”
  PREMIUM

  Ontwikke­laars mogen (even) niet meer bouwen in Halle: “Bouwpauze om te bepalen wat we zelf willen voor onze stad”

  Halle keurt de komende twee jaar geen aanvragen meer goed om appartementen te bouwen in de stad. Het stadsbestuur wil bepalen waar en hoeveel er nog kan bijgebouwd worden voor er nieuwe vergunningen toegekend worden. “Er is twintig jaar lang enorm veel bijgebouwd in Halle”, zegt schepen Marijke Ceunen (Groen). “Dat legt extra druk op onze stad. We kiezen nu voor kwaliteit boven kwantiteit.” Voor enkele projecten worden wel nog uitzonderingen gemaakt.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen