De vaste terrassen op de Grote Markt. De horeca-uitbaters in Groot-Halle mogen die waar mogelijk gratis uitbreiden. De regeling is verlengd tot half maart.
Volledig scherm
De vaste terrassen op de Grote Markt. De horeca-uitbaters in Groot-Halle mogen die waar mogelijk gratis uitbreiden. De regeling is verlengd tot half maart. © Bart Kerckhoven

Horeca kan nog even grotere terrassen uit zetten. Oppositie hekelt absurde regeling. “We gaan die toch niet inkrimpen in de zomermaanden?”

HalleHoreca-uitbaters kunnen nog tot half maart de grotere ‘coronaterrassen’ uitzetten. Oppositiepartij N-VA vindt het vreemd dat de regeling niet langer geldt. “Het zou absurd zijn om de terrassen in de zomer in te krimpen”, zegt raadslid Benjamin Swalens (N-VA). Volgens schepen Johan Servé (Vooruit) is daar een goede reden voor.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Politierechter aanhoort gekste uitvluchten tijdens coronazitting: “Ik werd plots wakker op dat lockdownfeestje”
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Sint-Pieters-Leeuw/Lennik/Anderlecht/Sint-Genesius-Rode

  Politie­rech­ter aanhoort gekste uitvluch­ten tijdens coronazit­ting: “Ik werd plots wakker op dat lockdown­feest­je”

  Tientallen corona-overtreders haalden de strafste excuses boven in de politierechtbank in Halle. Een dartele hond bleek plots doodziek en een groepsaperitief met vrienden aan een tankstation was gewoon een koffiepauze met de vriendin. Politierechter Dina Van Laethem onderscheidde leugens van waarheden door de dossiers uit te spitten. “Ik geloof al lang niet meer in Sinterklaas”, zei ze tot één van de beklaagden. “En ik denk dat u er ook te oud voor geworden bent.”
 3. Platform ‘Preventiewerking Zennevallei’ wil dat inwoners zich vaker screenen op kanker: “Met gerichte acties in vroeger stadium opsporen”

  Platform ‘Preventie­wer­king Zenneval­lei’ wil dat inwoners zich vaker screenen op kanker: “Met gerichte acties in vroeger stadium opsporen”

  De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Onder de naam ‘Preventiewerking Zennevallei’ zetten voortaan samen in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij hun bevolking te realiseren.
  Halle