Ook aan de basisschool van Don Bosco Halle zijn deze zomer nog ingrepen gepland.
Volledig scherm
Ook aan de basisschool van Don Bosco Halle zijn deze zomer nog ingrepen gepland. © Bart Kerckhoven

Het wordt veiliger aan zestien scholen in Halle: stadsbestuur plant elk jaar herinrichting van vier schoolomgevingen

HalleDe schoolomgevingen in Groot-Halle worden de komende jaren veiliger gemaakt. Kindermascotte Basiel zal aan elke schoolpoort opduiken en het stadsbestuur wil met zogenaamde ‘quick wins’ in elke buurt het wandelen en fietsen naar school aantrekkelijker maken. Vier scholen in Halle, Lembeek en Buizingen komen deze zomervakantie al aan de beurt.

 1. Maurice en Raymonde vieren briljanten huwelijksjubileum in Halle
  Halle

  Maurice en Raymonde vieren briljanten huwelijks­ju­bi­le­um in Halle

  Maurice Motten (88) en Raymonde Brouns (85) vierden in Halle hun briljanten huwelijksjubileum. Ze hebben sinds september vorig jaar hun intrek genomen in een serviceflat van Asteria in Halle. Zij woonden tot dan 64 jaar in Sint-Jans-Molenbeek. Maurice was jarenlang aan de slag als postbode in Etterbeek. Raymonde beredderde het huishouden en was aan de slag als vrijwilligster in het Imelda-instituut. Het koppel kreeg twee dochters, vijf kleinkinderen en sinds enkele weken zijn ze ook nog eens fiere overgrootouders.
 2. Nieuwe editie van De Schrijfwijzen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Nieuwe editie van De Schrijfwij­zen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen

  Het Groot Dictee maar dan heruitgevonden. Zo kan je de Schrijfwijzen het beste omschrijven. Op vrijdag 8 oktober kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zijn of haar spellingkennis testen tijdens een nieuwe editie van het evenement. De uitdaging wordt georganiseerd door de vzw Creatief Schrijven, de Vlaamse bibliotheken en De Standaard. Het goede nieuws is dat je helemaal geen spellingfreak moet zijn om mee te doen omdat het geen klassiek dictee is maar wel een ludiek taalspel voor iedereen die van taalraadsels en de Nederlandse taal houdt. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw slagen voor deze editie de handen in elkaar en organiseren het dictee in de raadzaal van het stadhuis van Halle. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.deschrijfwijzen.be.