De speelplaats van het Heilig Hart&College in Halle.
Volledig scherm
De speelplaats van het Heilig Hart&College in Halle. © Bart Kerckhoven

Heilig Hart&College Halle schakelt over op afstandsonderwijs: “Op de rem om erger te voorkomen”

HalleEen deel van de leerlingen in de secundaire afdeling van het Heilig Hart&College in Halle schakelt vanaf volgende week over op afstandsonderwijs. De reden is het stijgend aantal coronabesmettingen.

 1. Opnieuw boomplantactie voor Plan Boommarter
  Halle

  Opnieuw boom­plantac­tie voor Plan Boommarter

  Plan Boommarter organiseert op zondag 12 februari een nieuwe bosplantactie. Plaats van afspraak is dit keer een weide aan de Perregatstraat-Zuiderstraat in Lembeek. De locatie is een paardenweide die Natuur en Bos in 2020 kon aankopen. Dit stuk groen langs de Zenne maakt deel uit van de natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek. De boomplantactie moet een groots feest worden. Iedereen kan zich inschrijven via www.planboommarter.be om mee te helpen. Er worden niet alleen bomen geplant. Er zijn ook optredens, er worden Highlandgames georganiseerd en er is een natuurwandeling uitgestippeld. De boomplantactie vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. De Highlandgames vinden plaats vanaf 11 uur tot 13 uur. Om 14.30 uur start de begeleide wandeling.
 2. Lambiekbrouwers genomineerd voor Toerisme Awards
  Beersel/Halle

  Lambiek­brou­wers genomi­neerd voor Toerisme Awards

  Twee lambiekbrouwers uit de Zennevallei zijn samen met zeven andere ondernemers genomineerd voor de Toerisme Awards van de provincie Vlaams-Brabant. Het gaat om de award van ‘dé toeristische onderneming 2023’ die gekozen wordt door de sector zelf. Het gaat om het Bierhuis van brouwerij Oud Beersel en Brouwerij Boon in Halle die een beershop en een bezoekerscentrum opende op de site. “De kandidaten voor deze Award hebben zichzelf als onderneming heruitgevonden en hun toeristisch aanbod reikt verder dan de corebusiness van de onderneming”,laat de provincie Vlaams-Brabant weten. “Zij hebben een succesvol toeristisch project uitgewerkt dat een voorbeeld is op het vlak van klantenbeleving en ondernemingszin én betekenen een meerwaarde voor het toeristisch aanbod in Vlaams-Brabant” Op 29 maart worden de verschillende Awards uitgereikt op een gala-avond in het PIVO in Asse. 300 genodigden uit de sector zullen er de winnaars als eerste met hun Award zien pronken.
 3. Voorstelling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus
  Halle

  Voorstel­ling met Lien Van de Kelder gestreamd naar Sint-Augustinus

  De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle krijgen eind januari een portie cultuur geserveerd en ze hoeven er niet eens Sint-Augustinus voor te verlaten. Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen brengen op 31 januari een gevarieerd liedjesprogramma. ‘CHiQUE DiNGUES’ is muziektheater met smartlappen en levensliederen. De voorstelling zelf wordt tot in het woonzorgcentrum gestreamd. Dat gebeurt dankzij een samenwerking van 18 cultuurhuizen die zo de voorstelling naar een vijftigtal zorgvoorzieningen “Cultuurcentrum ’t Vondel is onze overbuur”, zegt Elke De Cuyper, Algemeen Directeur van WZC Sint-Augustinus. “We werken dus regelmatig samen. Onze bewoners houden nog van cultuur. Zeker muziek spreekt tot hun verbeelding. We wilden dus zeker nog eens meewerken aan een livestream. De aankleding van onze polyvalente zaal hier ter plekke zorgt voor een extra ervaring.” Er worden flyers en affiches verspreid en iemand zal ook tickets scheuren bij het binnenkomen. Er is geluidsversterking, een groot scherm en verduisterende gordijnen en de bewoners krijgen ook een blik achter de schermen vanuit de artiestenloge.