Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Photo News

Halskettingdieven verschansen zich op toilet van trein

HalleEen man uit Halle werd afgelopen zomer het slachtoffer van een halskettingdiefstal. Zijn belager riskeert nu 8 maanden cel.

 1. Parkeervakken, extra signalisatie en fietsstraat houden hardrijders niet tegen in Alsemberg: “Trajectcontrole enige oplossing in woonwijk”
  PREMIUM
  Alsemberg/Sint-Genesius-Rode

  Parkeervak­ken, extra signalisa­tie en fiets­straat houden hardrij­ders niet tegen in Alsemberg: “Traject­con­tro­le enige oplossing in woonwijk”

  Beersel controleert binnenkort de snelheid van het verkeer in de woonwijk Ingendael met ANPR-camera’s. Na jaren studiewerk en discussies werden maatregelen genomen maar dat haalde allemaal niets uit. “Trajectcontrole is de enige oplossing”, zegt schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) die uitlegt waarom het verkeer door de wijk niet ontmoedigd wordt.
 2. Heropening Albertpark wordt in Belle Epoque-stijl gevierd
  Halle

  Heropening Albertpark wordt in Belle Epo­que-stijl ge­vierd

  In Halle wordt op zondag 11 december feest gevierd want dan wordt het Albertpark officieel geopend. Het park werd de voorbije maanden heraangelegd en werd 125 jaar geleden ingericht. De heropening wordt feestelijk gevierd in Belle-Epoque-stijl met een picknick, figuranten, volksspelen en live muziek. Om 11.30 uur is er het officiële gedeelte met toespraken. Om 12 uur wordt het park ingewandeld met een ‘walking’ muziekband. Van 12 uur tot 14 uur is er dan een picknick waarvoor wel vooraf via de site van CC ‘t Vondel ingeschreven moet worden. Doorlopend is er een bar met streekbieren, een mix van volksspelen, muziek en dansinitiaties met dansen uit de jaren 1900.
 3. Black Eagle Challenge lokt 150 bezoekers naar De bres
  Halle

  Black Eagle Challenge lokt 150 bezoekers naar De bres

  In het sportcomplex De Bres organiseerde kung fu-club Black Eagle Halle voor de eerste keer in drie jaar opnieuw de ‘Black Eagle Challenge’, een shownamiddag vol kung fu-demonstraties. Meer dan 150 bezoekers kwamen kijken naar de leden die zich graag toonden. “We organiseren onze Challenge reeds vele jaren, maar door corona moesten we dit evenement noodgedwongen twee keer uitstellen”, klinkt het bij de club. Het was dus een beetje bang afwachten voor wat de opkomst van het publiek betrof, maar het resultaat overtrof zo maar even al onze verwachtingen.” Corona hakte er zwaar in bij Black Eagle Halle. De club kende een grote ledenuitval en moest zelfs noodgedwongen een aantal maanden sluiten in volle coronacrisis. Maar intussen sloten zich alweer een pak nieuwe leden aan en is er zelfs een inschrijvingsstop ingevoerd.