Lieve Vandenbosch (derde van links) vorig jaar met de bestuursleden van De Moedige Strijders toen ze tot Ridder in De Orde van Het Gulden Masker werd geslagen.
Volledig scherm
Lieve Vandenbosch (derde van links) vorig jaar met de bestuursleden van De Moedige Strijders toen ze tot Ridder in De Orde van Het Gulden Masker werd geslagen. © rv

Halse toneel- en cultuurwereld rouwt om Lieve Vandenbosch (70): “Blij dat we Lieve in ons midden gehad hebben”

De Halse toneel- en cultuurwereld rouwt om het verlies van Lieve Vandenbosch (70). Ze was jaren actief bij De Koninklijke Toneelkring De Moedige Strijders maar stond ook mee aan de wieg van een kunstenparcours in de Sint-Rochuswijk.

 1. Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Aantal fietsende scholieren daalt met de helft in Halle: “Dé uitdaging? Net meer jongeren op de fiets en de bus krijgen”

  Het aantal leerlingen dat fietst naar school is liefst met de helft gedaald de voorbije jaren. De reden? Ze voelen zich onveilig. De bussen van De Lijn zijn wel populair maar moeten vooral stipt rijden. Het zijn een paar van de conclusies van een jarenlange enquête bij zesduizend scholieren in de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn. Coördinerend directeur Wim Verdeyen licht er voor ons enkele opvallende zaken uit.
 2. Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!
  PREMIUM
  Pajottenland

  Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtman­den: hier vind je het!

  De horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.