Ronny De Facteur, Danny Sluys, Marc Flament en Ben Vanhoorebeek zijn blij dat er zoveel geld werd opgehaald met acties en giften.
Volledig scherm
Ronny De Facteur, Danny Sluys, Marc Flament en Ben Vanhoorebeek zijn blij dat er zoveel geld werd opgehaald met acties en giften. © rv

Halse carnavalisten richten steunfonds op om groepen door coronacrisis te loodsen

HalleVier carnavalisten ‘mè een èt voe Carnaval Halle’ richten een steunfonds op voor de carnavalsgemeenschap. In het ‘Blaa Ettekes Fonds’ zit al meer dan 16.000 euro dat verdeeld zal worden onder de groepen, vriendenkringen en individuelen die het nodig hebben.

 1. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.
 2. Jaarlijkse subsidie voor moskee zet kwaad bloed bij oppositie: “Elk jaar overschot op de rekening en toch blijft de stad maar geld geven”
  PREMIUM
  Halle

  Jaarlijkse subsidie voor moskee zet kwaad bloed bij oppositie: “Elk jaar overschot op de rekening en toch blijft de stad maar geld geven”

  Een jaarlijkse subsidie van de stad Halle aan de Moskee Arrahman doet heel wat politiek stof opwaaien. Want de organisatie is financieel kerngezond en heeft dat geld volgens de oppositie helemaal niet nodig. “De moskee stapelt de overschotten op terwijl de stad blijft subsidiëren”, zegt gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA). Volgens het schepencollege is daar een goede reden voor.