De voorbije jaren werden heel wat nieuwe groene plekjes ingericht in Halle, zoals het Elisabethpark.
Volledig scherm
De voorbije jaren werden heel wat nieuwe groene plekjes ingericht in Halle, zoals het Elisabethpark. © Mozkito

Halle wordt groener: stadsbestuur krikt aantal groenarbeiders Pro Natura op

Binnenkort gaat een extra arbeider van Pro Natura aan de slag in Halle om het groen in de stad mee te onderhouden. “De stad krijgt meer en meer groene longen”, aldus schepen van Openbaar Groen Bram Vandenbroecke (Groen) “Extra groene zones betekent ook meer groenonderhoud.”

2 reacties

 • Marc Tielemans

  2 jaar geleden
  Wordt de wijk Wolvendries vergeten, het pleintje, de Paepestraat enz...
 • Wolfgang Amede

  2 jaar geleden
  Wordt dit nu prioritair in Halle....? Naar mijn mening zijn mobiliteit en parkeergelegenheid aan het station absoluut dringende werkpunten. Boompjes planten daarentegen... tja....
 1. Hoge waterpeil Zenne veroorzaakt overstroming op laagste punt in Halle
  Halle

  Hoge waterpeil Zenne veroor­zaakt overstro­ming op laagste punt in Halle

  In de Basiliekstraat in Halle bleef de wateroverlast in de winkels dit keer beperkt. Maar toch hebben enkele handelaars en bewoners van de binnenstad donderdagavond nog serieus gevloekt. Vanaf 20 uur liep het kruispunt van de Korte vest en de Bergensesteenweg onder. Op sommige plaatsen stond het water tot 30 centimeter hoog. “Iedereen probeerde nog zandzakjes te plaatsen maar er waren er onvoldoende”, vertelt buurtbewoner Eddy Vannimmen. “Er werd een tweede lading geleverd maar dat was in sommige gevallen al te laat.” In het verleden deden zich op de locatie, één van de laagste punten van Halle, wel vaker overstromingen voor. Nu was het alweer vijf jaar geleden. In de loop van de nacht trok het water opnieuw weg. De brandweer was dan al langs geweest om enkele kelders leeg te pompen. Het hoge peil van de Zenne was dit keer de oorzaak van de overlast.