De stad wil zelf een invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden.
Volledig scherm
De stad wil zelf een invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden. © Bart Kerckhoven

Halle wil zelf invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden en stelt daarvoor eigenaars zelfs vrij van extra taks

HalleEigenaars van een leegstaand handelspand die het beheer van hun gebouw in handen geven van de stad Halle, worden vrijgesteld van de leegstandtaks. “Het is een nieuwe stap in de strijd tegen de leegstand”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit).

 1. Infoavond over nieuwe wetgeving vzw’s
  Halle

  Infoavond over nieuwe wetgeving vzw’s

  Op dinsdag 20 september organiseert stad Halle een infoavond over de nieuwe wetgeving voor verenigingen zonder winstoogmerk of kortweg vzw’s. Aanleiding is de inwerkingtreding van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV). Door die nieuwe wetgeving moeten de statuten van alle vzw’s aangepast zijn op 1 januari 2024. Isabel Demeyere, directeur van het Vlaams studie- en documentatiecentrum voor vzw’s, geeft hierover uitleg en geeft antwoord op de vraag wat je moet doen om op tijd in orde te zijn. De infoavond vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis op het Oudstrijdersplein en start om 18.30 uur. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht en kan via deze link.
 2. Waarom Franstalige reclame de gemoederen zo verhit in Halle: “Als we dit laten passeren worden we de overloop van Brussel”
  PREMIUM
  Halle

  Waarom Franstali­ge reclame de gemoederen zo verhit in Halle: “Als we dit laten passeren worden we de overloop van Brussel”

  Een Brussels huishoudhulpbedrijf dat in Halle een kantoor opent scoort meteen slechte punten bij de inwoners omdat alle publiciteit op het raam van de firma Franstalig is. Op het stadhuis liepen boze mails binnen en oppositiepartij N-VA voerde donderdag zelfs even actie aan het kantoor. Want zo resoluut voor het Frans kiezen is in Halle ongezien. “We hoeven geen rekening meer te houden met Franstaligen”, zegt raadslid Mark Demesmaeker (N-VA).