De stad wil zelf een invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden.
Volledig scherm
De stad wil zelf een invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden. © Bart Kerckhoven

Halle wil zelf invulling zoeken voor leegstaande winkelpanden en stelt daarvoor eigenaars zelfs vrij van extra taks

HalleEigenaars van een leegstaand handelspand die het beheer van hun gebouw in handen geven van de stad Halle, worden vrijgesteld van de leegstandtaks. “Het is een nieuwe stap in de strijd tegen de leegstand”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit).

 1. 75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”
  PREMIUM
  Halle/Brussel

  75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”

  Exact 75 jaar geleden kwam één van de grootste Belgische motorpiloten op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde. Gilbert ‘Grizzly’ De Rudder uit Buizingen troefde na de Tweede Wereldoorlog zijn concurrenten af op een minder krachtige motor en scheurde als geen ander door de bochten. Na een memorabele race in Ter Kamerenbos sloeg het noodlot twee weken later toe en stierf de legende op 34-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het verhaal van een vergeten motorheld.
 2. Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Brabant worden en kan rekenen op steun van burgemeester
  Halle/Buizingen

  Tatjana uit Buizingen wil Miss Vlaams-Bra­bant worden en kan rekenen op steun van burgemees­ter

  Tatjana Smismans (22) uit Buizingen doet een gooi naar het kroontje van Miss Vlaams-Brabant. En ze kan alvast rekenen op de steun van burgemeester Marc Snoeck (Vooruit), die haar op het stadhuis in Halle ontving. De student zit op de Hogeschool in Leuven en volgt de lerarenopleiding. Ze heeft jaren gedanst, maar stopte ermee om haar studies voorrang te geven. De verkiezing van Miss Vlaams-Brabant vindt eind september plaats. De winnares stoot meteen ook door naar de finale van Miss België 2022. Iedereen kan Tatjana wel al helpen door op haar te stemmen door een sms’je te sturen naar 6665 met de boodschap MVB05. “Burgemeester Marc Snoeck geeft alvast via het symbolisch ‘elleboogje’ zijn duwtje aan Tatjana en wenst haar veel succes”, klinkt het op het kabinet.
 3. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.