De grond waar drie appartementsgebouwen zouden gebouwd worden. Rechts schepen van Ruimte en Wonen Marijke Ceunen (Groen) op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De grond waar drie appartementsgebouwen zouden gebouwd worden. Rechts schepen van Ruimte en Wonen Marijke Ceunen (Groen) op archiefbeeld. © Bart Kerckhoven

Halle weigert bouw van laatste appartementen op Nederhem: “We zijn kritisch voor elk bouwproject in de stad”

Vijftien jaar geleden liet de stad bouwen in overstromingsgebied toe, maar nu weigert ze de bouwaanvraag van ontwikkelaar Van Roey die op Nederhem de laatste appartementsblokken van de nieuwe woonwijk wil realiseren en nu zijn huiswerk opnieuw moet maken. De stad maakt zich zorgen over mogelijke parkeerproblemen en het gebrek aan groen.  Van Roey blijkt niet de enige ontwikkelaar te zijn die in Halle een aanvraag geweigerd ziet. “We viseren de ontwikkelaars niet, we nemen alle aanvragen kritisch door”, zegt schepen van Ruimte en Wonen Marijke Ceunen (Groen). 

 1. Geen Sint-Veroonmars dit jaar, maar laatste soldatenommegang krijgt wel affiche: “Een hart onder de riem van alle Lembekenaren”
  Play
  PREMIUM
  Lembeek

  Geen Sint-Veroonmars dit jaar, maar laatste soldatenom­me­gang krijgt wel affiche: “Een hart onder de riem van alle Lembekena­ren”

  De laatste soldatenommegang van Vlaanderen gaat voor het tweede jaar op rij niet uit door corona. Dat betekent echter niet dat de Sint-Veroonmars het zonder legendarische paasaffiche moet stellen. Die kondigt al sinds eind jaren tachtig de processie in Lembeek aan. “ Opnieuw een jaar zonder Sint-Veroonmars… dat raakt iedereen in het dorp”, vertelt initiatiefnemer Jan Neef.
 2. Ontwikkelaars mogen (even) niet meer bouwen in Halle: “Bouwpauze om te bepalen wat we zelf willen voor onze stad”
  PREMIUM

  Ontwikke­laars mogen (even) niet meer bouwen in Halle: “Bouwpauze om te bepalen wat we zelf willen voor onze stad”

  Halle keurt de komende twee jaar geen aanvragen meer goed om appartementen te bouwen in de stad. Het stadsbestuur wil bepalen waar en hoeveel er nog kan bijgebouwd worden voor er nieuwe vergunningen toegekend worden. “Er is twintig jaar lang enorm veel bijgebouwd in Halle”, zegt schepen Marijke Ceunen (Groen). “Dat legt extra druk op onze stad. We kiezen nu voor kwaliteit boven kwantiteit.” Voor enkele projecten worden wel nog uitzonderingen gemaakt.
 1. Kleuters helpen kikkers veilig oversteken: al duizend diertjes hebben hun poel bereikt
  Dworp

  Kleuters helpen kikkers veilig oversteken: al duizend diertjes hebben hun poel bereikt

  Padden, kikkers en andere amfibieën zijn aan hun jaarlijkse trek richting poelen begonnen om zich voort te planten. En daarbij kunnen ze wat hulp gebruiken wanneer ze drukke straten oversteken. Vrijwilligers zetten elk jaar heel wat dieren over in Dworp en dit keer kregen ze de hulp van de derde kleuterklas van de gemeenteschool. “De kinderen waren heel enthousiast”, vertelt juf Kelly. “De meesten hadden geen schrik van de kikkers en durfden ze mee uit de emmers in de bak zetten om ze daarna te tellen en in de poel vrij te laten. Het was een stevige wandeling, maar de kleuters zijn weer een ervaring rijker.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!