Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing vertellen de Halse muziekgeschiedenis tijdens de Vlaamse feestdag.
Volledig scherm
Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing vertellen de Halse muziekgeschiedenis tijdens de Vlaamse feestdag. © Laurien Troch (Working Class Heroes)

Halle viert Vlaamse feestdag dit jaar virtueel en eert lokale muziekhelden

 1. Halle neemt drastische beslissing door stijgende coronacijfers: stad annuleert alle evenementen
  Halle

  Halle neemt drastische beslissing door stijgende coronacij­fers: stad annuleert alle evenemen­ten

  Door de stijgende coronacijfers nam het stadsbestuur van Halle een drastische beslissing. Tot eind oktober mogen er in de stad geen evenementen plaatsvinden. “Ondanks de strikte maatregelen gebeuren er op vandaag nog steeds relatief veel aanvragen voor evenementen op het grondgebied van de stad Halle”, klinkt het bij de stad. “De aard en organisatie van deze evenementen zijn enorm variabel. De veelheid aan en variatie van evenementen zijn mogelijke voedingsbodems voor een lokale uitbraak of een snellere verspreiding van het virus.”
 2. Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restauratie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Geert De Poorter gunt ons unieke blik achter de schermen van restaura­tie Villa Servais: “Zelfs dakgoten worden exacte replica’s van de eerste exemplaren”

  De Villa Servais in Halle schittert binnen enkele jaren opnieuw zoals 170 jaar geleden. Geert De Poorter nam ons vorige week mee voor een exclusieve blik achter de schermen van de restauratie van ‘het mooiste monument van Halle’. De werken aan de riante woonst van cellist Adrien François Servais startten uiteindelijk na 3,5 jaar voorbereiding. “We blijven trouw aan het origineel”, vertelt Geert. “Zelfs de goten worden waarheidsgetrouwe replica’s dankzij foto’s uit 1907.” Geniet mee van een rondleiding die begon met een prachtig uitzicht over het centrum.
 1. Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan
  PREMIUM
  Zennevallei

  Van ontbijt tot diner... Met onze takeaway-tips hoef je vandaag niet in de keuken te staan

  De horeca is opnieuw overgeschakeld naar takeaway en HLN.be helpt de uitbaters om hun zaak in de kijker te zetten. Niet enkel restaurants zetten afhaalmenu’s in de kijker. Wij checkten de lijst en wat bleek? Van het ontbijt over de lunch naar het diner… Je kan de hele dag takeaway eten in onze buurt. Enkele tips op een rijtje voor wie echt geen zin heeft om de keuken te staan.
 2. Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtmanden: hier vind je het!
  PREMIUM
  Pajottenland

  Horeca takeaways in de kijker. Dessert, kreeft, burgers en ontbijtman­den: hier vind je het!

  De horeca zit opnieuw in een lockdown... Niet getreurd, want net zoals de vorige keer bieden de meeste zaken in onze regio takeawaygerechten aan (met een beetje geluk leveren ze ook!). Uitbaters willen niet bij de pakken blijven zitten en zorgen soms zelfs voor dat tikkeltje meer bij hun afhaalgerechten. We zetten daarom vandaag enkele opvallende zaken in de spotlights. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery