Centrummanager Erik Baptist (links) zal de stad en de handelaars helpen om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken in Halle.
Volledig scherm
Centrummanager Erik Baptist (links) zal de stad en de handelaars helpen om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken in Halle. © Bart Kerckhoven

Halle stelt centrum- én leegstandsmanager voor: “Verschillende redenen voor leegstand maar we willen er wat aan doen”

HalleCentrummanager Erik Baptist en leegstandsmanager Jan Boots van CityD-WES Group gaan aan de slag om Halle als winkelstad beter op de kaart te zetten. Het duo ziet de opdracht alvast zitten.

 1. Centrummanager Erik Baptist is de hoop van de Halse handelaars: “Wil de neuzen in dezelfde richting krijgen”
  PREMIUM
  Halle

  Centrumma­na­ger Erik Baptist is de hoop van de Halse handelaars: “Wil de neuzen in dezelfde richting krijgen”

  Hij is stedenbouwkundige en was ooit centrummanager in Brussel. Nu gaat Erik Baptist aan de slag in Halle om het handelscentrum nieuw leven in te blazen. Hij geeft hoop aan de handelaars. Zelfs het fel besproken nieuwe parkeerbeleid is volgens hem een troef om nieuwe klanten aan te trekken. Is Halle dan nog te redden als winkelstad? “Er is werk aan de winkel, maar er zijn steden die er slechter aan toe zijn”, vertelt hij bij zijn voorstelling.
 2. Enkel dure operatie kan rusthuismascotte Milo redden na plotse verlamming. Baasje Lenka krijgt steun uit alle hoeken. “Opnieuw hoop dankzij inzamelactie”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Halle

  Enkel dure operatie kan rusthuis­mas­cot­te Milo redden na plotse verlamming. Baasje Lenka krijgt steun uit alle hoeken. “Opnieuw hoop dankzij inzamelac­tie”

  Dwergpoedel Milo, dé ster van woonzorgcentrum Sint-Antonius in Sint-Pieters-Leeuw raakte plots verlamd aan de achterpootjes. Enkel een operatie en een lange revalidatie kan hem redden. Die goede zorgen kosten een paar duizenden euro’s. Een bedrag dat baasje Lenka Van Roy (23) uit Halle niet meteen heeft. Daarom is er nu een steunactie opgestart.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York