Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw.
Volledig scherm
Op de Beestenmarkt waaiden de zonnepanelen weg van een appartementsgebouw. © Mozkito

Halle meet schade op na windhoos. Nog meer hitteonweders op komst

Een windhoos heeft donderdagavond heel wat schade veroorzaakt in Halle. Het begon na 19 uur hevig te waaien. Omstreeks 20 uur bereikte de wind een hoogtepunt. Er waren twaalf brandweerploegen nodig om alle schade op te ruimen.

15 reacties

 • DINA SMELLINCKX

  3 jaar geleden
  Ik woon ook in Halle en buiten 10 minuutjes regen en een zwak windje niets gezien hier
 • Dennis Andersen

  3 jaar geleden
  Beste Johan Geudens, er zijn duizenden panelen op betonblokken geplaatst, dat is de enige mogelijkheid op een plat dak. Met een windhoos kunnen ook andere panelen wegvliegen, zelfs volledige daken. Stop met onzin uitkramen over iets waar u geen verstand van heeft.
 • Guido Pintens

  3 jaar geleden
  De *brandweerzone Vlaams-Brabant West* gaf voorrang aan meldingen waarbij de openbare veiligheid in het gedrang kwam
 • Jeroen Dekop

  3 jaar geleden
  Wat niet vastzit waait weg logisch. Verder wat schade betreft is het niets in vergelijk met echte tornados, van een vliegescheet een donderslag maken.
 • Luc Ky54

  3 jaar geleden
  In 1967 was er de windhoos van Oostmalle. Dit heeft niets te maken met de zogenaamde opwarming van de aarde. Het klimaat veranderd al vanaf het ontstaan van de aarde en de natuur zal zijn gang blijven gaan, daar kunnen die Frank De Boosere's hier niets aan veranderen.
 1. Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw
  Halle

  Scherpe geurhinder wellicht afkomstig van de landbouw

  Begin vorige week namen heel wat Hallenaren een scherpe geur waar. Op verschillende tijdstippen gespreid over maandag en dinsdag meldden inwoners van de verschillende deelgemeenten dat ze een vieze geur roken. Sommigen hadden het over een chemische geur, anderen spraken over de geur van mest. Daardoor ontstond ongerustheid maar ondanks het feit dat er op sociale media druk gespeculeerd werd, waren de hulpdiensten niet eens op de hoogte. “We hebben één oproep gekregen dinsdagnamiddag omstreeks 13.30 uur uit de Zavelstraat in Essenbeek”, laat woordvoerder Alain Habils van de brandweerzone Vlaams-Brabant West weten. “Onze ploegen voerden ter plaatse metingen uit maar konden niets vast stellen. Wellicht was de geurhinder afkomstig van de landbouw aangezien heel wat landbouwers die dagen mest uitrijden. Als iemand iets verdachts ruikt belt hij of zij best 112.”, klinkt het nog.